Libanon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
الجمهوريّة اللبنانيّة
(Al Jumhuriyah al Lubnaniyah)
Bendera Lebanon Lambang Lebanon
(Gendéra Libanon) (Lambang Libanon)
Motto:
LocationLebanon.png
Basa resmi Arab
Basa liyané Prancis, Inggris, Armenia
Kutha krajan Beirut
Présidhèn Ora ana (Michel Suleiman jabatané rampung ing 23 November 2007)
Perdhana Mentri Saad Hariri
Wewengkon
 - Total
 - % air
Urutan ka-166
10.452 km²
1,6%
Padunung


 - Total (September 2005)
 - Kapadhetan

Urutan ka-127


3.777.218
358/km²

Kamardikan 22 November 1943
Mata uang Pound Lebanon (LBP)
Zona wektu UTC +2 (DST +3)
Lagu kabangsan Koullouna Lilouataan Lil Oula Lil Alam
TLD .lb
Kode telepon 961

Républik Libanon iku nagara ing Wétan Tengah, sadawané Segara Tengah, lan wewatesan karo Suriah ing sisih lor lan wétan, lan Israèl ing sisih kidul. Gendéra Libanon nampilaké gambar wit Aras awarna ijo kanthi latar wuri putih, diapit déning loro garis abang horisontal ing dhuwur lan ngisoré. Amarga kahanané kang manéka werna, Libanon nganut sistem pulitik mirunggan, kang dikenal minangka konfesionalisme, kang dimaksud kanggo ngedum kakuwasan kanthi adil ing antara aliran-aliran agama kang béda-béda.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Countries Quest. "Lebanon, Government". Diakses 14 Desember 2006.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]