Waltz with Bashir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Waltz with Bashir
Waltz with Bashir.jpg
DisutradaraniAri Folman
DiprodhuseriAri Folman
Serge Lalou
Gerhard Meixner
Yael Nahlieli
Roman Paul
Ditulis déningAri Folman
DimusikiMax Richter
Dibesut déningFeller Nili
Dibabar déningBridgit Folman Film Gang
Les Films d'Ici
Razor Film Produktion GmbH
Tanggal metu
13 Mèi 2008 (premièr donya ing Festival Film Cannes)
5 Juni 2008 (premièr ing Israèl)
Suwéné
90 menit
NagaraIsraèl Israèl
Jerman Jerman
Prancis Prancis
BasaIbrani
Jerman

Waltz with Bashir (Ibrani: ואלס עם באשיר) iku siji filem animasi saka taun 2008 sing disutradarani Ari Folman. Wong-wong liya sing mèlu ngréwangi ya iku David Polonsky (seni), Yoni Goodman (animator utama) lan Max Richter (musik). Film iki suwéné patang taun olèhé nggawé lan siji kasil koprodhuksi internasional antara Israèl, Jerman lan Prancis. Film iki mbabar Prastawa Sabra lan Shatila ing taun 1982, bahan iki astaméwa amarga ora biyasa yèn siji filem animasi mbabar bahan sing nlangsa kaya mengkéné iki. Film iki péranganing siji genre langka sing diarani "dokumentèr animasi". Film iki mèlu sayembara Palme d'Or ing Festival Film Cannes taun 2008 lan olèh kritik positif.

Plot[besut | besut sumber]

Film iki diwiwiti mawa impènan salah siji Vèteran Perang Libanon 1982 saka Israèl. Véteran iki ing impènané dioyak-oyak déning asu 26 cacahé. Banjur dhèwèké tilpun lan kekancan karo Ari Folman, siji sutradara. Folman ditakoni bab perang, nanging lali, ora kélingan apa-apa. Banjur dhèwèké wawancara wong akèh kanggo ngèling-ngèling apa sing dilakoni nalika perang mbiyèn.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]