Tilpun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tilpun

Tilpun utawa télépun (saka basa Yunani télé (τηλέ) = adoh lan phone (φωνή) = swara) iku piranti télékomunikasi kang dienggo ngirim lan nampa swara (lumrahé pacelathon). Lumrahé wong loro kang wicara, nanging kadhang kala telu utawa luwih. Piranti iki salah sijining piranti omahan kang akèh dhéwé lan umum dhéwé dienggo. Tilpun lumrahé operasiné mawa transmisi sinyal listrik ngliwati jaringan tilpun kang njlimet lan nggawé para panganggo tilpun bisa komunikasi antara siji lan mèh kabèh panganggo tilpun. Tilpun tinemu déning Alexander Graham Bell nalika taun 1876.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Brown, Travis (1994). Historical first patents: the first United States patent for many everyday things (ed. illustrated). University of Michigan: Scarecrow Press. k. 179. ISBN 9780810828988.