Tilpun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tilpun

Tilpun utawa télépun (saka basa Yunani télé (τηλέ) = adoh lan phone (φωνή) = swara) iku piranti télékomunikasi sing dienggo ngirim lan nampa swara (biasané pacelathon). Biasané wong loro sing wicara, nanging kadhangkala telu utawa luwih. Piranti iki salah sijining piranti omah-omah sing akèh dhéwé lan umum dhéwé dienggo. Tilpun biasané operasiné mawa transmisi sinyal listrik ngliwati jaringan tilpun sing njlimet lan bisa nggawé para panganggo tilpun bisa komunikasi antara siji lan mèh kabèh panganggo tilpun. Tilpun ditemokaké déning Alexander Graham Bell nalika taun 1876.[1]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ (en) Brown, Travis (1994). Historical first patents: the first United States patent for many everyday things (illustrated ed.). University of Michigan: Scarecrow Press. k. 179. ISBN 9780810828988. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tilpun&oldid=1033406"