Tilpun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tilpun

Tilpun utawa télépun (saka basa Yunani télé (τηλέ) = adoh lan phone (φωνή) = swara) iku piranti télékomunikasi sing dienggo ngirim lan nampa swara (biyasané pacelathon). Biyasané wong loro sing wicara, nanging kadhang kala telu utawa luwih. Piranti iki salah sijining piranti omahan sing akèh dhéwé lan umum dhéwé dienggo. Tilpun biyasané operasiné mawa transmisi sinyal listrik ngliwati jaringan tilpun sing njlimet lan nggawé para panganggo tilpun bisa komunikasi antara siji lan mèh kabèh panganggo tilpun. Tilpun ditemokaké déning Alexander Graham Bell nalika taun 1876.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Brown, Travis (1994). Historical first patents: the first United States patent for many everyday things (ed. illustrated). University of Michigan: Scarecrow Press. k. 179. ISBN 9780810828988.