Filem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Film)
Disambig variants icon.svg
Filem pisanan sing tau digawé

Film (cara pocapan: [fi'ləm] utawa fɛ'ləm) utawa pilèm iku gambar-urip, uga asring diarani movie ing basa Inggris (pisanané plèsètan kanggo 'pindhah gambar'). Film, sacara kolèktif, kérép diarani 'sinéma'. Gambar-urip iku wangun sèni, wangun populèr saka hiburan, lan uga bisnis.

Filem diasilaké kanthi rekaman saka wong lan benda (klebu fantasi lan figur palsu) mawa kamera, lan/utawa déning animasi.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Filem&oldid=1110919"