Asia-Pasifik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta wilayah Asia Pasifik

Asia-Pasifik iku wilayah sing nyakup pesisir "pantai Asia Wétan, Asia Kidul-wétan lan Australasia ing sacedhaké Samudra Pasifik, ditambah negara-negara ing samudra Pasifik (Oceania).

Senadyan dèskripsi geografis kurang trep, istilah Asia-Pasifik dadi misuwur watara taun 1980 an wektu tuwuhing ekonomi ing wilayah heterogen iki jroning baagan dedagangan saham, dedagangan umum lan wangun liya saka interaksi ekonomi lan pulitik dadi topik wicara. Mlebuné negara-negara ing kawasan Oceania kaya Australia lan Selandia Anyar adhedhasar relasi ekonomi ing antara negara-negara kasebut lan mitra dagang-é ing wilayah Asia Wétan mangalor.

Jroning sawetara kontèks, wilayah iki dianggep uga nyakup negara-negara utama ing kawasan Asia sing dumunung ing saubengé lingkar jaba Pasifik (Pacific-rim) sing mbujur wiwit saka Oseania, nganti Rusia, lan mudhun sadawaning pantai kulon Amerika. Contoné Kerja Sama Ekonomi Asia Pasifik nglebokaké Kanada, Chili, Rusia, Meksico, Peru, lan Amerika, lan saiki nembé ditimbang nglebokaké India.[1]

Komponèn wilayah[sunting | sunting sumber]

Komponèn wilayah Asia-Pasifik nyakup negara-negara :

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Catatan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asia-Pasifik&oldid=822027"