Asia-Pasifik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peta wewengkon Asia Pasifik

Asia-Pasifik iku wewengkon sing nyakup pesisir "pasisir Asia Wétan, Asia Kidul-wétan lan Australasia ing sacedhaké Samudra Pasifik, ditambah nagara-nagara ing samudra Pasifik (Oceania).

Senadyan dèskripsi geografis kurang trep, istilah Asia-Pasifik dadi misuwur watara taun 1980 an wektu tuwuhing ékonomi ing wewengkon heterogen iki jroning baagan dedagangan saham, dedagangan umum lan wangun liya saka interaksi ékonomi lan pulitik dadi topik wicara. Mlebuné nagara-nagara ing kawasan Oceania kaya Australia lan Selandia Anyar adhedhasar relasi ékonomi ing antara nagara-nagara kasebut lan mitra dagang-é ing wewengkon Asia Wétan mangalor.

Jroning sawetara kontèks, wewengkon iki dianggep uga nyakup nagara-nagara utama ing kawasan Asia sing dumunung ing saubengé lingkar jaba Pasifik (Pacific-rim) sing mbujur wiwit saka Oseania, nganti Rusia, lan mudhun sadawaning pasisir kulon Amerika. Contoné Kerja Sama Ekonomi Asia Pasifik nglebokaké Kanada, Chili, Rusia, Meksico, Peru, lan Amerika, lan saiki nembé ditimbang nglebokaké India.[1]

Komponèn wewengkon[besut | besut sumber]

Komponèn wewengkon Asia-Pasifik nyakup nagara-nagara :

Deleng uga[besut | besut sumber]

Catatan sikil[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asia-Pasifik&oldid=1053053"