Turkménistan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Turkmenistan)
Türkmenistan Jumhuriyäti
Patakaning Turkmenistan
Pataka
Aditamènging Turkmenistan
Aditamèng
Cihnabrawit: 
Gunagita: Garaşsyz, Bitarap,Türkmenistanyň döwlet gimni
Dunungpenering Turkmenistan
Kuthagara
lan brehakutha
Ashgabat
JawatbasaTurkmen
PapréntahanRépublik (de jure)
Kamardikan
• Banyu (%)
bisa dilirwakaké
Population
• Pikira-kira 2005
4.952.081 (112)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$35,93 miliar (86)
• Saben wong
US$7.266 (81)
ArtacihnaManat (TMM)
Laladan wektuUTC+5
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+5
Durawadasandi993
Nagarasandigreha.tm

Turkménistan iku nagara sempalan Uni Soviet sing dumunung ing Asia Tengah. Négara iki duwé cadhangan gas alam gedhé dhéwé kalima ing donya. Turkmenistan wewatesan karo Iran, Afganistan, Kazakhstan, Uzbekistan, lan Segara Kaspia.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]