Turkménistan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Turkmenistan)
Türkmenistan Jumhuriyäti
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Garaşsyz, Bitarap,Türkmenistanyň döwlet gimni
Kutha krajan
lan paling gedhé
Ashgabat
Basa resmi Turkmen
Papréntahan Républik (de jure)
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 4.952.081 (112)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$35,93 miliar (86)
 •  Per kapita US$7.266 (81)
Valuta Manat (TMM)
Zona wektu (UTC+5)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+5)
Kodhé bèl 993
TLD Internèt .tm

Turkménistan iku nagara sempalan Uni Soviet sing dumunung ing Asia Tengah. Négara iki nduwèni cadhangan gas alam paling gedhé kalima ing dunia. Turkmenistan wewatesan karo Iran, Afganistan, Kazakhstan, Uzbekistan, lan Segara Kaspia.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Turkménistan&oldid=1105467"