Turkménistan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Turkmenistan)
Jujug: pandhu arah, pados
Türkmenistan Jumhuriyäti
Motto: 
Lagu kabangsanGaraşsyz, Bitarap,Türkmenistanyň döwlet gimni
Ibu kutha
and largest city
Ashgabat
Basa resmi Turkmen
Pamaréntahan Républik (de jure)
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Pedunung
 -  2005 estimate 4.952.081 (112)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$35,93 miliar (86)
 -  Per capita US$7.266 (81)
Valuta Manat (TMM)
Zona wektu (UTC+5)
 -  Summer (DST)  (UTC+5)
Kodhe tilpun 993
Internet TLD .tm

Turkménistan iku nagara sempalan Uni Soviet sing dumunung ing Asia Tengah. Négara iki nduwèni cadhangan gas alam paling gedhé kalima ing dunia. Turkmenistan wewatesan karo Iran, Afganistan, Kazakhstan, Uzbekistan, lan Segara Kaspia.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Turkménistan ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Turkménistan&oldid=1052874"