Menyang kontèn

Turkménistan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Türkmenistan Jumhuriyäti
Gendéraning Turkmenistan
Gendéra
Aditamènging Turkmenistan
Aditamèng
Motto: 
Gunagita: Garaşsyz, Bitarap,Türkmenistanyň döwlet gimni
Dunungpenering Turkmenistan
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Ashgabat
JawatbasaTurkmen
PapréntahanRépublik (de jure)
Kamardikan
• Banyu (%)
bisa dilirwakaké
Population
• Pikira-kira 2005
4.952.081 (112)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$35,93 miliar (86)
• Saben wong
US$7.266 (81)
ArtacihnaManat (TMM)
Laladan wektuUTC+5
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+5
Kodhé bèl993
TLD internèt.tm

Turkménistan iku nagara sempalan Uni Soviet sing dumunung ing Asia Tengah. Négara iki duwé cadhangan gas alam gedhé dhéwé kalima ing donya. Turkmenistan wewatesan karo Iran, Afganistan, Kazakhstan, Uzbekistan, lan Sagara Kaspia.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]