Kazakhstan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Қазақстан Республикасы
Qazaqstan Respūblīkasy
Республика Казахстан
Respublika Kazakhstan
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Menin Kazakstanim
Kutha krajan Astana
Largest city Almaty
Basa resmi Kazak, Rusia
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 1,7%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 15.185.844 (61)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung AS$111,34 milyar (55)
 •  Per kapita AS$7.418 (77)
Valuta Tenge (KZT)
Zona wektu (UTC+5 nganti +6)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+5 nganti +6)
Kodhé bèl 7
TLD Internèt .kz

Républik Kazakhstan iku nagara sempalan Uni Sovyet sing paling gedhé nomor loro sawisé Rusia. Ing nagara iki uga akèh wong etnis Rusia. Papan paluncuran rokèt antariksa Rusia, Baikonur, uga ana ing Kazakhstan. Kazakhstan mbagi wates karo Rusia, Républik Rakyat Cina, Kirgizstan, Uzbekistan, Turkmenistan, lan Segara Kaspia.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kazakhstan&oldid=1052629"