Kazakhstan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Қазақстан Республикасы
Qazaqstan Respūblīkasy
Республика Казахстан
Respublika Kazakhstan
Motto: 
Lagu kabangsanMenin Kazakstanim
Ibu kutha Astana
Largest city Almaty
Basa resmi Kazak, Rusia
Pamaréntahan Républik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 1,7%
Pedunung
 -  2005 estimate 15.185.844 (61)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total AS$111,34 milyar (55)
 -  Per capita AS$7.418 (77)
Valuta Tenge (KZT)
Zona wektu (UTC+5 nganti +6)
 -  Summer (DST)  (UTC+5 nganti +6)
Kodhe tilpun 7
Internet TLD .kz

Républik Kazakhstan iku nagara sempalan Uni Sovyet sing paling gedhé nomor loro sawisé Rusia. Ing nagara iki uga akèh wong etnis Rusia. Papan paluncuran rokèt antariksa Rusia, Baikonur, uga ana ing Kazakhstan. Kazakhstan mbagi wates karo Rusia, Républik Rakyat Cina, Kirgizstan, Uzbekistan, Turkmenistan, lan Segara Kaspia.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kazakhstan&oldid=1052629"