Tajikistan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Жумхурии Тоҗикистон
Jumhurii Tojikiston
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Surudi milli
Kutha krajan
lan paling gedhé
Dushanbe
Basa resmi Tajik
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 7.321.000 (95)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung AS$7,85 miliar (142)
 •  Per kapita AS$1.246 (170)
Valuta Somoni (TJS)
Wilayat wektu (UTC+5)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+5)
Kodhé bèl 992
TLD Internèt .tj

Républik Tajikistan iku nagara sempalan Uni Soviet ing Asia Tengah sing wewatesan karo Afganistan, Républik Rakyat Tiongkok, Kirgizstan, lan Uzbekistan. Kondhisi geografisé arupa dataran dhuwur sing ora wewatesan karo segara.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Tajikistan ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tajikistan&oldid=1052599"