Tajikistan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Жумхурии Тоҗикистон
Jumhurii Tojikiston
Patakaning Tajikistan
Pataka
Aditamènging Tajikistan
Aditamèng
Cihnabrawit: 
Gunagita: Surudi milli
Dunungpenering Tajikistan
Kuthagara
lan brehakutha
Dushanbe
JawatbasaTajik
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
0,3%
Population
• Pikira-kira 2006
7.321.000 (95)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
AS$7,85 miliar (142)
• Saben wong
AS$1.246 (170)
ArtacihnaSomoni (TJS)
Laladan wektuUTC+5
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+5
Durawadasandi992
Nagarasandigreha.tj

Républik Tajikistan iku nagara sempalan Uni Soviet ing Asia Tengah kang wewatesan karo Afganistan, Républik Rakyat Tiongkok, Kirgizstan, lan Uzbekistan. Kondhisi geografisé wujud dataran dhuwur kang ora wewatesan karo segara.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]