Tajikistan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Жумхурии Тоҗикистон
Jumhurii Tojikiston
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: 
Antem: Surudi milli
Kutha krajan
lan paling gedhé
Dushanbe
Basa resmi Tajik
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 7.321.000 (95)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung AS$7,85 miliar (142)
 •  Per kapita AS$1.246 (170)
Valuta Somoni (TJS)
Zona wektu (UTC+5)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+5)
Kodhé bèl 992
TLD Internèt .tj

Républik Tajikistan iku nagara sempalan Uni Soviet ing Asia Tengah kang wewatesan karo Afganistan, Républik Rakyat Tiongkok, Kirgizstan, lan Uzbekistan. Kondhisi geografisé wujud dataran dhuwur kang ora wewatesan karo segara.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]