Tajikistan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Жумхурии Тоҗикистон
Jumhurii Tojikiston
Motto: 
Lagu kabangsanSurudi milli
Ibu kutha
and largest city
Dushanbe
Basa resmi Tajik
Pamaréntahan Républik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0,3%
Pedunung
 -  2006 estimate 7.321.000 (95)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total AS$7,85 miliar (142)
 -  Per capita AS$1.246 (170)
Valuta Somoni (TJS)
Zona wektu (UTC+5)
 -  Summer (DST)  (UTC+5)
Kodhe tilpun 992
Internet TLD .tj

Républik Tajikistan iku nagara sempalan Uni Soviet ing Asia Tengah sing wewatesan karo Afganistan, Républik Rakyat Tiongkok, Kirgizstan, lan Uzbekistan. Kondhisi geografisé arupa dataran dhuwur sing ora wewatesan karo segara.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Tajikistan ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tajikistan&oldid=1052599"