Bhutan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
འབྲུག་ཡུལ
Druk Yul
Kerajaan Bhutan
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Druk tsendhen
Kutha krajan
lan paling gedhé
Thimphu
Basa resmi Dzongkha, Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional, dhémokrasi
 •  Raja Jigme Khesar Namgyel Wangchuck
 •  Perdana Menteri Jigme Thinley
Kemerdekaan
 •  Banyu (%) dapat dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 2.232.291 (139)
 •  Cacah sirah 2002 2.094.176
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$2,91 milyar (162)
 •  Per kapita US$3.330 (124)
Valuta Ngultrum (BTN)
Wilayat wektu (UTC+6)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+6)
Kodhé bèl 975
TLD Internèt .bt

Bhutan iku nagara ing Asia Kidul. Nagara cilik iki kaapit déning Républik Rakyat Cina lan India. Kutha krajané ya iku Thimpu. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 2.232.291 jiwa lan jembaré ana 38.394 km².


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bhutan&oldid=1052814"