Bhutan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
འབྲུག་ཡུལ
Druk Yul
Kerajaan Bhutan
Motto: 
Lagu kabangsanDruk tsendhen
Ibu kutha
and largest city
Thimphu
Basa resmi Dzongkha, Inggris
Pamaréntahan Monarki konstitusional, dhémokrasi
 -  Raja Jigme Khesar Namgyel Wangchuck
 -  Perdana Menteri Jigme Thinley
Kemerdekaan
 -  Banyu (%) dapat dihiraukan
Pedunung
 -  2005 estimate 2.232.291 (139)
 -  2002 census 2.094.176
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$2,91 milyar (162)
 -  Per capita US$3.330 (124)
Valuta Ngultrum (BTN)
Zona wektu (UTC+6)
 -  Summer (DST)  (UTC+6)
Kodhe tilpun 975
Internet TLD .bt

Bhutan iku nagara ing Asia Kidul. Nagara cilik iki kaapit déning Républik Rakyat Cina lan India. Kutha krajané ya iku Thimpu. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 2.232.291 jiwa lan jembaré ana 38.394 km².


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bhutan&oldid=1052814"