Yordania

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
المملكة الأردنّيّة الهاشميّة
Al Mamlakah al Urdunnīyah al Hāshimīyah
Gendéraning Yordania
Gendéra
Aditamènging Yordania
Aditamèng
Motto: الله، الوطن، الملك
Allah, al-watan , al-malik (Allah, Tanah air, Raja)
الأردن أولاً
Al Urdun Awwalan (Utamakaké Yordania)
Gunagita: As-salam al-malaki al-Urduni
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Amman
JawatbasaArab
PapréntahanMonarki
• Raja
Abdullah II saking Yordania
Bisher Al-Khasawneh
Kamardikaan
• Banyu (%)
~0,01%
Population
• Pikira-kira 2005
5.729.732 (104)
• Cacahjiwa 2003
5.460.000
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$24,69 miliar (100)
• Saben wong
US$4.383 (111)
ArtacihnaDinar (JOD)
Laladan wektuUTC+2
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+3
Kodhé bèl962
TLD internèt.jo

Karajan Hasyimiyah Yordania, racaké karan Yordania (basa Arab: أردنّ, alih aksara: ʼUrdunn), iku nagara ing Timur Tengah kang wewatesan karo Suriah ing sisih lor, Arab Saudi ing wétan lan kidul, Irak ing wétan-lor, sarta Israèl lan Tepi Barat ing sisih kulon. Yordania nrima arus pangungsi Palestina sajeroning punjul telung dasawarsa, ndadèkaké minangka salah siji penampung pengungsi gedhé dhéwé ing donya. Nagara kang ora pati sugih bahan tambang iki ngimpor lenga patra saka nagara-nagara tanggané.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Wétan Tengah
Arab Saudi | Bahrain | Irak | Iran | Israel | Kuwait | Libanon | Mesir | Oman | Qatar | Suriah | Turki | Uni Emirat Arab | Yaman | Yordania