Lenga patra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pompa lenga patra

Lenga patra utawa Basa Indonésia: Minyak bumi, (basa Inggris: petroleum, asal saka basa Latin petrus – karang lan oleum – lenga), dijuluki uga minangka emas ireng, iku cuwèran kenthel, coklat peteng, utawa semu ijo sing gampang kobong, sing ana ing lapisan dhuwur saka sawetara aréa ing kerak Bumi. Lenga atra dumadi saka campuran komplèks dari manéka hidrokarbon, sebagéyan gedhé sèri alkana, ananging duwé variasi jroning penampilan, komposisi, lan kamurniané.

Komposisi[besut | besut sumber]

Komponen kimia saka lenga patra dipisahaké déning prosès distilasi, sing banjur, sawisé diolah manèh, dadi lenga gas (minyak tanah), bènsin, lilin, aspal, lll. Lenga patra dumadi saka hidrokarbon, senyawa hidrogen lan karbon.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Buku ngenani industri lenga patra[besut | besut sumber]

Panulis sing mbahas industri lenga patra[besut | besut sumber]


Cithakan:Pertambangan-stub


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lenga_patra&oldid=1054288"