Lenga patra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pompa lenga patra

Lenga patra utawa Basa Indonésia: Minyak bumi, (basa Inggris: petroleum, asal saka basa Latin petrus – karang lan oleum – lenga), dijuluki uga minangka emas ireng, iku cuwèran kenthel, coklat peteng, utawa semu ijo sing gampang kobong, sing ana ing lapisan dhuwur saka sawetara aréa ing kerak Bumi. Lenga atra dumadi saka campuran komplèks dari manéka hidrokarbon, sebagéyan gedhé sèri alkana, ananging duwé variasi jroning penampilan, komposisi, lan kamurniané.

Komposisi[sunting | sunting sumber]

Komponen kimia saka lenga patra dipisahaké déning prosès distilasi, sing banjur, sawisé diolah manèh, dadi lenga gas (minyak tanah), bènsin, lilin, aspal, lll. Lenga patra dumadi saka hidrokarbon, senyawa hidrogen lan karbon.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Buku ngenani industri lenga patra[sunting | sunting sumber]

Panulis sing mbahas industri lenga patra[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Pertambangan-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lenga_patra&oldid=869004"