Distilasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Distilasi utawa penyulingan ya iku sawijining metode pemisahan bahan kimia adhedhasar perbedaan kecepatan utawa kagampangan amub (volatilitas) bahan.[1]

Ing penyulingan, campuran zat diumubake saengga umub, lan umube iki banjur diademke manèh ing wujud cairan.[1] Zat kang duwéni titik umub luwih cendhek bakal umub luwih disik.[1]

Metode iki kalebu minangka unit operasi kimia jinis perpindahan massa.[2] Panerapan proses iki adhedhasar ing teori manawa ing sawijining larutan, saben-saben komponen bakal umub ing titik umube.[2] Model ideal distilasi adhedhasar ing Hukum Raoult lan Hukum Dalton.[2]

Bagan[besut | besut sumber]

Bagan perlengkapan distilasi ing laboratorium

Susunan rangkaian piranti distilasi prasaja:

  • 1. wadah banyu
  • 2. labu distilasi
  • 3. sambungan
  • 4. termometer
  • 5. kondensor
  • 6. aliran mlebu banyu atis
  • 7. aliran metu banyu atis
  • 8. labu distilat
  • 9. lubang udara
  • 10. papan metune distilat
  • 13. penangas
  • 14. air penangas
  • 15. larutan
  • 16. wadah labu distilat

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Metode Pemisahan Campuran

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Distilasi&oldid=1101514"