Distilasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Distilasi utawa penyulingan ya iku siji metode pemisahan bahan kimia dhedhasar perbedaan kecepatan utawa kagampangan amub (volatilitas) bahan.[1]

Ing penyulingan, campuran zat diumubake saéngga umub, lan umube iki banjur diademke manèh ing wujud cuwèran.[1] Zat kang duwé titik umub luwih cendhek bakal umub luwih disik.[1]

Metode iki kalebu minangka unit operasi kimia jinis perpindahan massa.[2] Panerapan prosès iki dhedhasar ing téyori manawa ing siji larutan, saben-saben komponèn bakal umub ing titik umube.[2] Model ideal distilasi dhedhasar ing Hukum Raoult lan Hukum Dalton.[2]

Bagan[besut | besut sumber]

Bagan perlengkapan distilasi ing laboratorium

Susunan rerangkèn piranti distilasi prasaja:

  • 1. wadhah banyu
  • 2. labu distilasi
  • 3. sambungan
  • 4. termometer
  • 5. kondensor
  • 6. aliran mlebu banyu atis
  • 7. aliran metu banyu atis
  • 8. labu distilat
  • 9. lubang udara
  • 10. papan wetuné distilat
  • 13. penangas
  • 14. air penangas
  • 15. larutan
  • 16. wadhah labu distilat

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Metode Pemisahan Campuran