Hukum Raoult

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Francois M Raoult, pencetus Hukum Raoult

Hukum Raoult ya iku hukum kang dicetuskake déning François M Raoult (1830-1901) kanggo nyinaoni sipat-sipat tekanan uwab larutan kang ngandut zat pelarut kang asipat nonvolatil, lan ngrembag ngenani aktivitas air.[1]

Hukum Raoult ngenani Campuran Ideal[besut | besut sumber]

Unine hukum Raoult ya iku: tekanan uwab larutan ideal didayani déning tekanan uwab pelarut lan fraksi mol zat terlarut kang ana ing larutan mau.[1]

Sacara matematis ditulis minangka ref name="a"/>:

Plarutan= Xterlarut. Ppelarut

Hukum Raoult wigati banget kanggo nyinaoni sipat karakteristik fisik saka larutan kayat ngitung cacahing molekul lan memprediksi masa molar sawijining zat (Mr)[2].

Kanggo larutan kang mèlu hukum Raoult, interaksi antarané molekul individual komponèn loro mau padha karo interaksi antarané molekul saben komponèn.[2] Larutan kaya iki disebut larutan ideal[2] Tekanan total campuran gas ya iku cacahing tekanan parsial saben-saben komponèn manut hukum Raoult.[3]

Hukum Raoult ing Campuran Ideal[besut | besut sumber]

Campuran ideal ya iku sawijining campuran kang nuruti hukum Raoult[2]. Sebenere ora ana campuran kang bisa diarani ideal.[2] Nanging pirang-pirang campuran larutan kahanane bener-bener nyedaki kahanan kang ideal. Iki ya iku tuladhané[4]:

Ing campuran rong larutan kang bisa umub, hukum Raoult uga bisa digunakaké.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Wordpress. 2008. Hukum Raoult Diundhuh tanggal 4 April 2010.
  2. ^ a b c d e Wordpress. 2008. Hukum Raoult Dan Grafik Persamaan Raoult Diundhuh tanggal 4 Apr 2010. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "b" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. ^ Chem-Is-Try. 2009. Tekanan Uap Diundhuh tanggal 4 April 2010.
  4. ^ a b Chem-Is-Try. 2009. Hukum Raoult dan Campuran Larutan Ideal Diundhuh tanggal 4 April 2010.