Hukum Raoult

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Francois M Raoult, pencetus Hukum Raoult

Hukum Raoult ya iku hukum kang dicetuskake déning François M Raoult (1830-1901) kanggo nyinaoni sifat-sifat tekanan uap larutan kang ngandut zat pelarut kang asipat nonvolatil, lan ngrembag ngenani aktivitas air.[1]

Hukum Raoult ngenani Campuran Ideal[besut | besut sumber]

Unine hukum Raoult ya iku: tekanan uap larutan ideal didayani déning tekanan uap pelarut lan fraksi mol zat terlarut kang ana ing larutan mau.[1]

Sacara matematis ditulis minangka ref name="a"/>:

Plarutan= Xterlarut . Ppelarut

Hukum Raoult wigati banget kanggo nyinaoni sifat karakteristik fisik saka larutan kayat ngitung cacahing molekul lan memprediksi masa molar sawijining zat (Mr)[2].

Kanggo larutan kang melu hukum Raoult, interaksi antarane molekul individual komponen loro mau padha karo interaksi antarane molekul saben komponen.[2] Larutan kaya iki disebut larutan ideal[2] Tekanan total campuran gas ya iku cacahing tekanan parsial saben-saben komponen manut hukum Raoult.[3]

Hukum Raoult ing Campuran Ideal[besut | besut sumber]

Campuran ideal ya iku sawijining campuran kang nuruti hukum Raoult[2]. Sebenere ora ana campuran kang bisa diarani ideal.[2] Nanging pirang-pirang campuran larutan kahanane bener-bener nyedaki kahanan kang ideal. Iki ya iku tuladhane[4]:

Ing campuran rong larutan kang bisa umub, hukum Raoult uga bisa digunakake.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Wordpress. 2008. Hukum Raoult Diundhuh tanggal 4 April 2010.
  2. ^ a b c d e Wordpress. 2008. Hukum Raoult Dan Grafik Persamaan Raoult Diundhuh tanggal 4 Apr 2010. Cacad panyuplik: Invalid <ref> tag; name "b" defined multiple times with different content
  3. ^ Chem-Is-Try. 2009. Tekanan Uap Diundhuh tanggal 4 April 2010.
  4. ^ a b Chem-Is-Try. 2009. Hukum Raoult dan Campuran Larutan Ideal Diundhuh tanggal 4 April 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hukum_Raoult&oldid=989877"