Gas

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Gas iku fase benda. Kayadéné cuwèran, gas duwé kamampuan kanggo mili lan bisa owah wanguné. Nanging béda karo cuwèran, gas sing ora ketahan ora ngisi sawijining volume sing wis ditemtokaké, sewaliké gas ngembang lan ngisi ruang apa waé ing ngendi gas mau ana. Tenaga gerak/ènèrgi kinetis jroning sawijining gas ya iku wangun dat paling hébat angka loro (sawisé plasma). Amarga panambahan ènèrgi kinetis iki, atom-atom gas lan molekul asring mantul antarané siji lan sijiné, apa manèh yèn ènèrgi kinetis iki tansaya tambah.

Tembung "gas" mungel diciptakaké déning sawijining kimiawan Flandria minangka pangejan ulang saka palafalané kanggo tembung Yunani, chaos (kekacoan).

Pirsanana uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gas&oldid=1029222"