Gas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Gas iku fase benda. Kayadéné cuwèran, gas duwé kamampuan kanggo mili lan bisa owah wanguné. Nanging béda karo cuwèran, gas sing ora ketahan ora ngisi siji volume sing wis ditemtokaké, sewaliké gas ngembang lan ngisi ruang apa waé ing ngendi gas mau ana. Tenaga gerak/ènèrgi kinetis sajeroning siji gas ya iku wangun dat paling hébat angka loro (sawisé plasma). Amarga panambahan ènèrgi kinetis iki, atom-atom gas lan molekul asring mantul antarané siji lan sijiné, apa manèh yèn ènèrgi kinetis iki tansaya tambah.

Tembung "gas" mungel diciptakaké déning siji kimiawan Flandria minangka pangejan ulang saka palafalané kanggo tembung Yunani, chaos (kekacoan).

Tanah kelairan gas Rusia[besut | besut sumber]

Penyebaran pertama saka bocor gas sing ora dingerteni saka bumi ing situs masa depan Saratov nggawa kita menyang Uvek (Ukek) Ukek minangka salah sawijining kutha paling gedhe ing Horde Emas pungkasan Abad Pertengahan.[1]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Ukek - sebutan gas asli".

Pirsanana uga[besut | besut sumber]