Molekul

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gambar saka molekul, bagéyan kiwa lan tengah nunjukaké molekul terpenoid atisane.

Ing kimia, molekul iku bagéyan ora kapisahaké sing paling cilik senyawa murni sing duwé ciri unik kimia lan fisik. Molekul kapérang saka loro utawa luwih iketan atom bebarengan. Awaké dhéwé mungel péngin ndeleng molekul sacara analogi; ya iku minangka gabungan aksara sing mbentuk tembung, upamané: tembung "bis" bisa dadi contoh molekul; yèn "a" ditambahaké, awake dhéwé éntuk tembung "bisa"—kanthi cara sing mèh padha, H2O iku molekul banyu; éwadéné (CH2O)6 iku molekul gula.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Molekul&oldid=966177"