Molekul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar saka molekul, pérangan kiwa lan tengah nunjukaké molekul terpenoid atisane.

Ing kimia, molekul iku pérangan ora kapisahaké kang paling cilik senyawa murni kang duwé ciri unik kimia lan fisik. Molekul kapérang saka loro utawa luwih iketan atom bebarengan. Awaké dhéwé mungel péngin ndeleng molekul kanthi analogi; ya iku minangka gabungan aksara kang mbentuk tembung, upamané: tembung "bis" bisa dadi contoh molekul; yèn "a" ditambahaké, awake dhéwé éntuk tembung "bisa"—kanthi cara kang mèh padha, H2O iku molekul banyu; éwadéné (CH2O)6 iku molekul gula.