Analogi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Analogi yaiku pengaruh sawijining tembung ing dhapukané tembung liya kang dipadhakaké karo tembung-tembung kang wis ana sadurungé. Utawa uga nduweni tegesi ndhapukaké tembung anyar kanthi adhedhasar madhakaké karo tembung-tembung kang wis ana luwih dhisik.

Tuladha:

  • (putra-putri) dhapukan anyar (pemudha-pemudhi)
  • (hartawan) dhapukan anyar (darmawan)

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Analogi&oldid=829249"