Analogi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Analogi ya iku pengaruh sawijining tembung ing dhapukané tembung liya kang dipadhakaké karo tembung-tembung kang wis ana sadurungé. Utawa uga nduweni tegesi ndhapukaké tembung anyar kanthi adhedhasar madhakaké karo tembung-tembung kang wis ana luwih dhisik.

Tuladha:

  • (putra-putri) dhapukan anyar (pemudha-pemudhi)
  • (hartawan) dhapukan anyar (darmawan)

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Analogi&oldid=964718"