Analogi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Analogi ya iku prabawa sawijining tembung ing dhapukané tembung liya kang dipadhakaké karo tembung-tembung kang wis ana sadurungé. Utawa uga duwé tegesi ndhapukaké tembung anyar kanthi adhedhasar madhakaké karo tembung-tembung kang wis ana luwih dhisik.

Tuladha:

  • (putra-putri) dhapukan anyar (pemudha-pemudhi)
  • (hartawan) dhapukan anyar (darmawan)

Uga delengen[besut | besut sumber]