Oman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
سلطنة عُمان
Saltanat Uman
Pitakaning Oman
Flag
Coat of arms of Oman
Coat of arms
Motto: 
Anthem: Nashid as-Salaam as-Sultani
Location of Oman
Capital
and largest city
Muskat
Official languagesArab
GovernmentMonarki
Kamardikan
• Water (%)
bisa dilirwakaké
Population
• 2005 estimate
3.001.583 (132)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$37,2 miliar (82)
• Per capita
US$15.649 (44)
CurrencyRial (OMR)
Time zoneUTC+4
• Summer (DST)
UTC+4
Calling code968
Internet TLD.om

Kasultanan Oman iku siji nagara ing Jazirah Arab pérangan kidul-wétan, Asia pérangan kidul-kulon. Oman wewatesan karo Uni Emirat Arab ing sisih kulon-lor, Arab Saudi ing sisih kulon, lan Yaman ing sisih kidul-kulon.

Watara 98,8% sing ndunungi Oman nganut agama Islam. Sultané saiki yaiku Qaboos bin Said Al Said sing nggulingaké bapaké dhéwé, Said bin Taimur, sing kuwasa ing taun 1932 nganti 23 Juli 1970. Jembar wewengkon Oman luwih kurang separo jembar Pulo Sumatra.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Wétan Tengah
Arab Saudi | Bahrain | Irak | Iran | Israel | Kuwait | Libanon | Mesir | Oman | Qatar | Suriah | Turki | Uni Emirat Arab | Yaman | Yordania