Oman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
سلطنة عُمان
Saltanat Uman
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Nashid as-Salaam as-Sultani
Kutha krajan
lan paling gedhé
Muskat
Basa resmi Arab
Papréntahan Monarki
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 3.001.583 (132)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$37,2 miliar (82)
 •  Per kapita US$15.649 (44)
Valuta Rial (OMR)
Zona wektu (UTC+4)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+4)
Kodhé bèl 968
TLD Internèt .om

Kasultanan Oman iku sawijining nagara ing Jazirah Arab bagéyan kidul-wétan, Asia bagéyan kidul-kulon. Oman wewatesan karo Uni Emirat Arab ing sisih kulon-lor, Arab Saudi ing sisih kulon, lan Yaman ing sisih kidul-kulon.

Watara 98,8% padunung Oman nganut agama Islam. Sultané saiki ya iku Qaboos bin Said Al Said sing nggulingaké bapaké dhéwé, Said bin Taimur, sing kuwasa ing taun 1932 nganti 23 Juli 1970. Jembar wewengkon Oman luwih kurang separo jembar Pulo Sumatra.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Wétan Tengah
Arab Saudi | Bahrain | Irak | Iran | Israel | Kuwait | Libanon | Mesir | Oman | Qatar | Suriah | Turki | Uni Emirat Arab | Yaman | Yordania