Menyang kontèn

Oman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
سلطنة عُمان
Saltanat Uman
Gendéraning Oman
Gendéra
Aditamènging Oman
Aditamèng
Motto: 
Gunagita: Nashid as-Salaam as-Sultani
Dunungpenering Oman
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Muskat
JawatbasaArab
PapréntahanMonarki
Kamardikan
• Banyu (%)
bisa dilirwakaké
Population
• Pikira-kira 2005
3.001.583 (132)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$37,2 miliar (82)
• Saben wong
US$15.649 (44)
ArtacihnaRial (OMR)
Laladan wektuUTC+4
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+4
Kodhé bèl968
TLD internèt.om

Kasultanan Oman iku siji nagara ing Jazirah Arab pérangan kidul-wétan, Asia pérangan kidul-kulon. Oman wewatesan karo Uni Emirat Arab ing sisih kulon-lor, Arab Saudi ing sisih kulon, lan Yaman ing sisih kidul-kulon.

Watara 98,8% sing ndunungi Oman nganut agama Islam. Sultané saiki yaiku Qaboos bin Said Al Said sing nggulingaké bapaké dhéwé, Said bin Taimur, sing kuwasa ing taun 1932 nganti 23 Juli 1970. Jembar wewengkon Oman luwih kurang separo jembar Pulo Sumatra.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Wétan Tengah
Arab Saudi | Bahrain | Irak | Iran | Israel | Kuwait | Libanon | Mesir | Oman | Qatar | Suriah | Turki | Uni Emirat Arab | Yaman | Yordania