Suriah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
الجمهوريّة العربيّة السّوريّة
Al-Jumhūriyyaḧ al-ʻArabiyyaḧ as-Sūriyyaḧ
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: 
Antem: Homat el Diyar
Kutha krajan
lan paling gedhé
Damaskus
Basa resmi Arab
Papréntahan Républik (de jure)
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,06%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 18.448.752 (55)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$67,6 miliar (64)
 •  Per kapita US$3.724 (120)
Valuta Pound (SYP)
Zona wektu (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 963
TLD Internèt .sy
1. Kalebu tlatah ambané 1.295 km² kang dikuwasani Israèl.

Républik Arab Suriah (Basa Arab: الجمهورية العربية السوريةal-jumhūriyyaħ al-ʕarabiyyaħ as-sūriyyaħ; Inggris: Syria), ya iku nagara ing Wétan Tengah, minangka nagara Turki dumunung ana ing sisih lor, Irak ing Wétan, Segara Tengah ing kulona lan Yordania ana ing sisih kidul.Suriah Kutha krajan Damaskus.[1]

Géografi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Géografi Suriah

Suriah dumadi saka dhataran dhuwur garing, sanadyan pérangan kulon-loré kang wewatesan karo Mediterania cukup ijo. Eufrat, kali paling wigati ing Suriah, ngliwati nagara iki ing sisih wétan. Nagara iki dianggep siji saka limalas nagara kang dianggep kalebu "Kantung Peradaban" utawa Cradle of Civilization.

Kutha gedhé kalebu kutha krajan Damaskus ing kulon-lor, Aleppo ing sisih lor, lan Homs. Akèh-akèhé kutha wigati dumunung ana ing sadawané pasisir. Uga delengen Pratélan kutha ing Suriah.

Iklim ing Suriah panas lan garing, sanadyan mangsa adhem kalebu ora pati adhem. Amarga elevasiné, salju uga kadhangkala mudhun ana ing mangsa adhem.

Peta lokasi[besut | besut sumber]

Cithakan:Syria labelled map

Suriah duwé 14 kutha minangka kodhè ISO-3166-2, ing antarané ya iku.[2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Kutha krajan Suriah" (URL). 2009. Dijupuk 19 Juni.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ "Syria Map With 1S0-3166-2 Country Code" (URL). 2009. Dijupuk 19 Juni.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
Peta Suriah