Menyang kontèn

Suriah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
الجمهوريّة العربيّة السّوريّة
Al-Jumhūriyyaḧ al-ʻArabiyyaḧ as-Sūriyyaḧ
Gendéraning Suriah
Gendéra
Aditamènging Suriah
Aditamèng
Motto: 
Gunagita: Homat el Diyar
Dunungpenering Suriah
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Damaskus
JawatbasaArab
PapréntahanRépublik (de jure)
Kamardikan
• Banyu (%)
0,06%
Population
• Pikira-kira 2005
18.448.752 (55)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$67,6 miliar (64)
• Saben wong
US$3.724 (120)
ArtacihnaPound (SYP)
Laladan wektuUTC+2
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+3
Kodhé bèl963
TLD internèt.sy
1. Kalebu tlatah ambané 1.295 km² kang dikuwasani Israèl.

Républik Arab Suriah (Arab: الجمهورية العربية السورية‎‎ al-jumhūriyyaħ al-ʕarabiyyaħ as-sūriyyaħ; Inggris: Syria), yaiku nagara ing Wétan Tengah, minangka nagara Turki dumunung ana ing sisih lor, Irak ing Wétan, Sagara Tengah ing kulona lan Yordania ana ing sisih kidul.Suriah Kutha krajan Damaskus.[1]

Géografi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Géografi Suriah

Suriah dumadi saka dhataran dhuwur garing, sanadyan pérangan kulon-loré kang wewatesan karo Mediterania cukup ijo. Eufrat, kali paling wigati ing Suriah, ngliwati nagara iki ing sisih wétan. Nagara iki dianggep siji saka limalas nagara kang dianggep kalebu "Kantung Peradaban" utawa Cradle of Civilization.

Kutha gedhé kalebu kutha krajan Damaskus ing kulon-lor, Aleppo ing sisih lor, lan Homs. Akèh-akèhé kutha wigati dumunung ana ing sadawané pasisir. Deleng uga Pratélan kutha ing Suriah.

Iklim ing Suriah panas lan garing, sanadyan mangsa adhem kalebu ora pati adhem. Amarga elevasiné, salju uga kadhangkala mudhun ana ing mangsa adhem.

Peta lokasi[besut | besut sumber]

Cithakan:Syria labelled map

Suriah duwé 14 kutha minangka kodhè ISO-3166-2, ing antarané yaiku.[2]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "Kutha krajan Suriah" (URL). 2009. Dibukak ing 19 Juni 2009.
  2. "Syria Map With 1S0-3166-2 Country Code" (URL). 2009. Dibukak ing 19 Juni 2009.
Peta Suriah
Peta Suriah