Suriah

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
الجمهوريّة العربيّة السّوريّة
Al-Jumhūriyyaḧ al-ʻArabiyyaḧ as-Sūriyyaḧ
Motto: 
Lagu kabangsanHomat el Diyar
Ibu kutha
and largest city
Damaskus
Basa resmi Arab
Pamaréntahan Républik (de jure)
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0,06%
Pedunung
 -  2005 estimate 18.448.752 (55)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$67,6 miliar (64)
 -  Per capita US$3.724 (120)
Valuta Pound (SYP)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 963
Internet TLD .sy

Républik Arab Suriah (Basa Arab: الجمهورية العربية السوريةal-jumhūriyyaħ al-ʕarabiyyaħ as-sūriyyaħ; Basa Inggris: Syria), ya iku nagara ing Wétan Tengah, minangka nagara Turki dumunung ana ing sisih lor, Irak ing Wétan, Segara Tengah ing kulona lan Yordania ana ing sisih kidul.Suriah Kutha krajan Damaskus.[1]

Geografi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Geografi Suriah

Suriah dumadi saka dhataran dhuwur garing, senadyan pérangan kulon-loré kang wewatesan karo Mediterania cukup ijo. Eufrat, kali paling wigati ing Suriah, ngliwati nagara iki ing sisih wétan. Nagara iki dianggep siji saka limalas nagara kang dianggep kalebu "Kantung Peradaban" utawa Cradle of Civilization.

Kutha gedhé kalebu kutha krajan Damaskus ing kulon-lor, Aleppo ing sisih lor, lan Homs. Akèh-akèhé kutha wigati dumunung ana ing sadawané pesisir. Delengen uga Daftar kutha ing Suriah.

Iklim ing Suriah panas lan garing, senadyan mangsa adhem kalebu ora pati adhem. Amarga elevasiné, salju uga kadhangkala mudhun ana ing mangsa adhem.

Peta lokasi[besut | besut sumber]

Cithakan:Syria labelled map

Suriah nduwèni 14 kutha minangka kodhè ISO-3166-2, ing antarané ya iku.[2]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Suriah ing Wikivoyage

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  2. ^ "Syria Map With 1S0-3166-2 Country Code" (URL). 2009. Retrieved 19 Juni.  Check date values in: |access-date= (help)
Peta Suriah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suriah&oldid=1052597"