Kuwait

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
دولة الكويت
Dawlat al Kuwayt
Motto: (terjemahan) Kanggo Kuwait
Lagu kabangsanAl-Nasheed Al-Watani
Ibu kutha
and largest city
Kutha Kuwait
Basa resmi Arab
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Pedunung
 -  2005 estimate 2.335.648 (137)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$42,55 milyar (77)
 -  Per capita US$16.066 (43)
Valuta Dinar (KWD)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 965
Internet TLD .kw

Kuwait kuwi sawijining negara monarki kang sugih lenga ing pesisir Teluk Persia, Wétan Tengah. Negara iki wewatesan karo Arab Saudi ing sisih kidul lan Irak ing sisih lor. Jeneng 'Kuwait' asalé saka tembung Arab kang maknané "bèntèng kang dibangun cedhak banyu".

Governorat[sunting | sunting sumber]

Kuwait dipérang dadi 6 governorat (muhafadhah):

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Kuwait ing Wikivoyage


Peta Kuwait
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuwait&oldid=816056"