Kuwait

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
دولة الكويت
Dawlat al Kuwayt
Gendéra
Motto: (terjemahan) Kanggo Kuwait
Antem: Al-Nasheed Al-Watani
Kutha krajan
lan paling gedhé
Kutha Kuwait
Basa resmi Arab
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 2.335.648 (137)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$42,55 milyar (77)
 •  Per kapita US$16.066 (43)
Valuta Dinar (KWD)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 965
TLD Internèt .kw

Kuwait iku nagara monarki kang sugih lenga ing pesisir Lempongan Pèrsi, Wétan Tengah. Nagara iki wewatesan karo Arab Saudi ing sisih kidul lan Irak ing sisih lor. Jeneng 'Kuwait' asalé saka tembung Arab kang maknané "bèntèng kang dibangun cedhak banyu".

Governorat[besut | besut sumber]

Kuwait dipérang dadi 6 governorat (muhafadhah):

Sajarah[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Peta Kuwait


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuwait&oldid=1055479"