Kuwait

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
دولة الكويت
Dawlat al Kuwayt
Pitakaning Kuwait
Flag
Motto: (pertalan) Kanggo Kuwait
Anthem: Al-Nasheed Al-Watani
Location of Kuwait
Capital
and largest city
Kutha Kuwait
Official languagesArab
GovernmentMonarki konstitusional
Kamardikan
• Water (%)
bisa dilirwakaké
Population
• 2005 estimate
2.335.648 (137)
• - census
-
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$42,55 milyar (77)
• Per capita
US$16.066 (43)
CurrencyDinar (KWD)
Time zoneUTC+3
• Summer (DST)
UTC+3
Calling code965
Internet TLD.kw

Kuwait iku nagara monarki kang sugih lenga ing pasisir Lempongan Pèrsi, Wétan Tengah. Nagara iki wewatesan karo Arab Saudi ing sisih kidul lan Irak ing sisih lor. Jeneng 'Kuwait' asalé saka tembung Arab kang tegesé "bètèng kang dibangun cedhak banyu".

Governorat[besut | besut sumber]

Kuwait dipérang dadi 6 governorat (muhafadhah):

Sajarah[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Peta Kuwait