Kuwait

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
دولة الكويت
Dawlat al Kuwayt
Motto: (terjemahan) Kanggo Kuwait
Lagu kabangsanAl-Nasheed Al-Watani
Ibu kutha
and largest city
Kutha Kuwait
Basa resmi Arab
Pamaréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Pedunung
 -  2005 estimate 2.335.648 (137)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$42,55 milyar (77)
 -  Per capita US$16.066 (43)
Valuta Dinar (KWD)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 965
Internet TLD .kw

Kuwait iku nagara monarki kang sugih lenga ing pesisir Lempongan Pèrsi, Wétan Tengah. Nagara iki wewatesan karo Arab Saudi ing sisih kidul lan Irak ing sisih lor. Jeneng 'Kuwait' asalé saka tembung Arab kang maknané "bèntèng kang dibangun cedhak banyu".

Governorat[besut | besut sumber]

Kuwait dipérang dadi 6 governorat (muhafadhah):

Sajarah[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Kuwait ing Wikivoyage

Peta Kuwait


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuwait&oldid=1055479"