Lempongan Pèrsi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Pèrsin Gulf map.png
Peta Lempongan Pèrsi.

Lempongan Pèrsi iku terusané Lempongan Oman antara Jazirah Arab lan Iran. Segara jero kang jembaré 233.000 km² iki dihubungaké karo Lempongan Oman ing sisih wétan déning Selat Hormuz, lan pucuk kulon ditandhani ananing dhèlta kali utama Arvand Rood, kang nggawa banyu saka Karun, Eufrat lan Tigris. Jembar wewengkoné 241.000 km². Dawané 989 kilomèter kang ngubungaké mligi Iran karo Arab Saudi kanthi pamisah kang paling cedhak watara 56 km ing Selat Hormuz.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pratélan laut