Selat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Selat Gibraltar sing misahak Spanyol lan Maroko lan ngubungaké segara Mediterania karo Samudra Atlantik

Selat iku tlatah banyu sing relatif ciut sing ngubungaken rong pérangan perairan sing luwih gedhé, lan amarga saka iku lumrahé dumunung antarané rong dharatan. Selat gawéan diarani terusan utawa kanalKanal.