Maroko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
المملكة المغربية
Al Mamlakah al Maghribīyah
Lambang nagara Maroko
Gendéra Lambang nagara
Motto: الله، الوطن، الملك
(Allāh, al Waţan, al Malik = "Tuhan, Nagara, Raja")
Antem: Hymne Cherifien
Kutha krajan Rabat
Kutha paling gedhé Casablanca
Basa resmi Arab
Papréntahan Monarki Konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) -
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 32.725.847 (35)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$129,2 miliar (53)
 •  Per kapita US$4.332 (112)
Valuta Dirham (MAD)
Kodhé bèl 212
TLD Internèt .ma
Maroko before 1975

Krajaan Maroko (basa Arab: المملكة المغربية) iku nagara ing sisih kulon-lor Afrika kang ndarbèni garis pasisir kang dawa, cedhak Samudra Atlantik kang mujur ngliwati Selat Gibraltar nganti tekan Laut Tengah. Maroko nyaplok Sahara Kulon taun 1975, nanging prastawa mau durung diakoni sacara global.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maroko&oldid=1095908"