Selat Gibraltar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Selat Gibraltar dideleng saka angkasa

Selat Gibraltar (basa Arab: جبل طارق, basa Spanyol: Estrecho de Gibraltar) iku selat sing misahaké Samudra Atlantik karo Segara Tengah.

Etimologi[besut | besut sumber]

Jeneng Gibraltar iku asal saka jeneng basa Arab "Jebel Tariq" sing maknané gunung Tariq. Jeneng iku asal saka jenengé Jéndral Muslim Tariq bin Ziyad sing naklukaké Spanyol ing taun 711.

Tapel Wates[besut | besut sumber]

Ing siseh lor wewatesan karo Spanyol lan Gibraltar, sisih kidul wewatesan karo Maroko lan Ceuta (wangun eksklave Spanyol ing Afrika Lor). Ana gugungé pulo cilik kang ana sajeroning selat Gibralt kang direbutake, kaya ta Pulo Perejil, kang diakuni déning Spanyol lan Maroko.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]