Basa Spanyol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Basa Spanyol (español utawa castellano)
Dipituturaké ing: Meksiko, Kolombia, Spanyol, Argentina, Nikaragua, Chili, AS, Venezuela, Costa Rica, Kuba, Maroko ,Aljazair, Tunisia, Puerto Riko, Panama, Andorra, Philippina, Singapura, Amsterdam.
Cacahing penutur: 500 juta
Klasifikasi
rumpun basa:

Indo-Éropah
 Italik
  Roman
   Italo-Barat
    Italo-Barat Barat
     Gallo-Iberia
      Ibero-Roman
       Iberia Barat
        Basa Spanyol

Status resmi
Basa Resmi: Meksiko, Spanyol, Kolombia, Argentina, Nikaragua, Chili, Venezuela, Costa Rica, Kuba lan 14 nagara liyané
Diatur déning: Real Academia Española
Kode Basa
ISO 639-1: es
ISO 639-2: spa
SIL: SPA

Basa Spanyol iku basa Iberia-Roman, lan basa sing paling akèh digunakaké katelu utawa kapapat ing donya. Basa Spanyol minangka basa utama kanggoné watara 352 yuta wong ing donya, utawa kanggoné 417 yuta wong yèn kalebu non-penutur asli (miturut perkiraan taun 1999). Mayoritas penutur basa iki manggon ing Amérika Latin.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Basa resmi Uni Éropah