Kolombia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
República de Colombia
Gendéra Lambang nagara
Motto: Libertad y Orden
(Spanyol: "Kabebasan lan Katertiban")
Antem: Lagu Kabangsan Kolombia
Kutha krajan
lan paling gedhé
Bogotá
Basa resmi Spanyol
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 8,8%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 41.523.931 (28)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$315,5 miliar (28)
 •  Per kapita US$6.962 (83)
Valuta Peso (COP)
Wilayat wektu (UTC-5)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-5)
Kodhé bèl 57
TLD Internèt .co

Républik Kolombia iku nagara ing lor-kulon Amerika Kidul kang alasé ketel. Watara 72% wewengkoné arupa kawasan alas. Kolombia wewatesan karo Segara Karibia ing sisih lor lan kulon-lor; Venezuela lan Brasil ing sisih wétan; Peru lan Ekuador ing kidul sarta Panama lan Samudra Pasifik ing sisih kulon. Kolombia minangka nagara kang ngasilaké kopi paling akèh kaloro ing donya sawisé Brasil. Nagara kang diliwati garis khatulistiwa iki uga ngasilaké watu aji zamrud. Mèh 95% konsumsi zamrud donya asal saka nagara iki. Jembar wewengkon watara ping lorosetengahé pulo Sumatra, Indonésia.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kolombia&oldid=1052675"