Kolombia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
República de Colombia
Motto: Libertad y Orden
(Spanyol: "Kabebasan lan Katertiban")
Lagu kabangsanLagu Kabangsan Kolombia
Ibu kutha
and largest city
Bogotá
Basa resmi Spanyol
Pamaréntahan Républik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 8,8%
Pedunung
 -  2006 estimate 41.523.931 (28)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$315,5 miliar (28)
 -  Per capita US$6.962 (83)
Valuta Peso (COP)
Zona wektu (UTC-5)
 -  Summer (DST)  (UTC-5)
Kodhe tilpun 57
Internet TLD .co

Républik Kolombia iku nagara ing lor-kulon Amerika Kidul kang alasé ketel. Watara 72% wewengkoné arupa kawasan alas. Kolombia wewatesan karo Segara Karibia ing sisih lor lan kulon-lor; Venezuela lan Brasil ing sisih wétan; Peru lan Ekuador ing kidul sarta Panama lan Samudra Pasifik ing sisih kulon. Kolombia minangka nagara kang ngasilaké kopi paling akèh kaloro ing donya sawisé Brasil. Nagara kang diliwati garis khatulistiwa iki uga ngasilaké watu aji zamrud. Mèh 95% konsumsi zamrud donya asal saka nagara iki. Jembar wewengkon watara ping lorosetengahé pulo Sumatra, Indonésia.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kolombia&oldid=1052675"