Argentina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
República Argentina
Motto: En Unión y Libertad
(Spanyol: "Dalam Persatuan dan Kemerdekaan")
Lagu kabangsanOid, Mortales
Ibu kutha
and largest city
Buenos Aires
Basa resmi Spanyol
Pamaréntahan Republik
 -  Presiden Cristina Fernández de Kirchner
 -  Wakil Presiden Julio Cobos
 -  Mahkamah Agung Ricardo Lorenzetti
Kemerdekaan Dari Spanyol
 -  Deklarasi 9 Juli 1816 
 -  Diakui 1821 (oleh Portugal
 -  Banyu (%) 1,1%
Pedunung
 -  2006 estimate 36.260.130 (31)
 -  2001 census 36.260.130
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$484,2 miliar (22)
 -  Per capita US$12.468 (52)
Valuta Peso (ARS)
Zona wektu (UTC-3)
 -  Summer (DST)  (UTC-3)
Kodhe tilpun 54
Internet TLD .ar

Argentina iku sawijining negara ing Amerika Kidul. Ibukuthane yaiku: Buenos Aires. Pedhunungé kira-kira ana 40 yuta. Negara iki dumunung ing bagéyan kidul bawana Amérika Kidul, posisiné ana ing antara Pagunungan Andes ing sisih kulon lan Samodra Atlantik ing sisih kidul. Lokasi iki agawé Argentina dikenal minangka 'negara paling kidul ing kidul' (basa Spanyol: "Sur del sur").

Provinsi[sunting | sunting sumber]

Peta Argentina lan provinsiné

Argentina dumadi saka 23 provinsi (provincias, tunggal - provincia), lan 1 distrik federal (distrito federal), ditandhani nganggo *:

  1. Buenos Aires *
  2. Provinsi Buenos Aires
  3. Catamarca
  4. Chaco
  5. Chubut
  6. Córdoba
  7. Corrientes
  8. Entre Rios
  9. Formosa
  10. Jujuy
  11. La Pampa
  12. La Rioja
  1. Mendoza
  2. Misiones
  3. Neuquen
  4. Rio Negro
  5. Salta
  6. San Juan
  7. San Luis
  8. Santa Cruz
  9. Santa Fe
  10. Santiago del Estero
  11. Tierra del Fuego
  12. Tucuman
Kutha-kutha gedhe ing Argentina
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Buenos Aires Buenos Aires 13.052.177 Buenos Aires
Buenos Aires
7 Mar del Plata Buenos Aires 706.600
2 Córdoba Córdoba 1.613.211 8 Salta Salta 556.400
3 Rosario Santa Fe 1.325.090 9 Santa Fe Santa Fe 534.300
4 Mendoza Mendoza 1.109.104 10 San Juan San Juan 498.400
5 La Plata Buenos Aires 957.800 11 Resistencia Chaco 452.800
6 Tucumán Tucumán 903.100 12 Neuquén Neuquén 400.600
Sumber: perkiraan 2006, Instituto Nacional de Estadisticas y Censos

Kaanggotaan organisasi internasional[sunting | sunting sumber]

Argentina dadi anggota sawetara organisasi internasional, ing antarané:

Salta.

Tokoh[sunting | sunting sumber]

Mangga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Argentina ing Wikivoyage


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Negara-negara ing Amérika Kidul
Argentina | Bolivia | Brasil | Chili | Kolombia | Ekuador | Guyana | Panama | Paraguay | Peru | Suriname | Uruguay | Venezuela
Dependensi: Kapuloan Falkland | Georgia Kidul lan Kapuloan Sandwich Kidul | Guyana Prancis

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Argentina&oldid=804866"