Guyana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Co-operative Republic of Guyana
Gendéra Lambang nagara
Motto: "One people, one nation, one destiny"
Antem: "Dear Land of Guyana, of Rivers and Plains"
Kutha krajan
lan paling gedhé
Georgetown
Basa resmi Basa Inggris
basa enggonan diakoni Guyanese Creole, Portuguese, Spanish, Akawaio, Macushi, Wai Wai, Arawak
Golongan ètnik 43,5% Katurunan India, 30,2% Katurunan Afrika, 17% Campuran, 9,1% Indian Amérika[1]
Papréntahan Semi-presidential republic
 •  President David Granger
 •  Prime Minister Moses Nagamootoo
Kamardikan
 •  saka Britania Raya 26 Mei 1966 
Laladan
 •  Gunggung 214.999 km2 (kaping 84)
Cacad wedharan: Pralambang pada "." ora kawruhan, sq mi
 •  Banyu (%) 8,4
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2009 772.2981 (kaping 160)
 •  Cacah sirah 2002 751,223[2]
 •  Karapetan 3.5/km2 (kaping 225)
9,1/sq mi
GDP  (PPP) Rantaman 2008
 •  Gunggung $3,082 milyar[3]
 •  Per kapita $4.029[3]
GDP  (nominal) Rantaman 2008
 •  Gunggung $1,154 milyar[3]
 •  Per kapita $1.509[3]
HDI (2007) Increase 0.729[4]
Cacad: Angka HDI ora sah · kaping 115
Valuta Dollar Guyana (GYD)
Wilayat wektu (UTC-4)
Nyetir ing kiwa
Kodhé bèl 592
TLD Internèt .gy
1. Kurang luwih sapratelon padunung (230.000 jiwa) manggon ing kutha krajan, Georgetown.

Guyana iku nagara ing Amerika Kidul. Kutha krajané ya iku Georgetown. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 772.298 jiwa (2009) lan jembaré ana 215.000 km².

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ The World Factbook: Guyana
  2. ^ Guyana 2002 Census Bureau of Statistics - Guyana. Retrieved 25 June 2009.
  3. ^ a b c d "Guyana". International Monetary Fund. Retrieved 2009-10-01. 
  4. ^ "Human Development Report 2009. Human development index trends: Table G" (PDF). The United Nations. Retrieved 2009-10-18. 


Negara-negara ing Amérika Kidul
Argentina | Bolivia | Brasil | Chili | Kolombia | Ekuador | Guyana | Panama | Paraguay | Peru | Suriname | Uruguay | Venezuela
Dependensi: Kapuloan Falkland | Georgia Kidul lan Kapuloan Sandwich Kidul | Guyana Prancis


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guyana&oldid=1029787"