Menyang kontèn

Guyana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Co-operative Republic of Guyana
Gendéraning Guyana
Gendéra
Aditamènging Guyana
Aditamèng
Motto: "One people, one nation, one destiny"
Gunagita: "Dear Land of Guyana, of Rivers and Plains"
Dunungpenering Guyana
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Georgetown
JawatbasaBasa Inggris
Recognised regional languagesGuyanese Creole, Portuguese, Spanish, Akawaio, Macushi, Wai Wai, Arawak
Budayawangsa
43,5% Katurunan India, 30,2% Katurunan Afrika, 17% Campuran, 9,1% Indian Amérika[1]
PapréntahanSemi-presidential republic
• President
Irfaan Ali
Mark Phillips
Kamardikan
• saka Karajan Manunggal
26 Mèi 1966
Pijembar
• Gunggung
214,999 km2 (83,012 sq mi) (kaping 84)
• Banyu (%)
8,4
Population
• Pikira-kira 2009
772.2981 (kaping 160)
• Cacahjiwa 2002
751,223[2]
• Ketebdunung
3.5/km2 (9.1/sq mi) (kaping 225)
GKK  (ITK)Pikira-kira 2008
• Gunggung
$3,082 milyar[3]
• Saben wong
$4.029[3]
GKK  (angka)Pikira-kira 2008
• Gunggung
$1,154 milyar[3]
• Saben wong
$1.509[3]
IPM (2007)Increase 0.729[4]
Error: Invalid HDI value · kaping 115
ArtacihnaDollar Guyana (GYD)
Laladan wektuUTC-4
Nyetir ingkiwa
Kodhé bèl592
TLD internèt.gy
  1. Kurang luwih sapratelon sing ndunungi (230.000 jiwa) manggon ing kutha krajan, Georgetown.

Guyana iku nagara ing Amérika Kidul. Kutha krajané yaiku Georgetown. Nagara iki sing ndunungi kurang luwih 772.298 jiwa (2009) lan jembaré ana 215.000 km².

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The World Factbook: Guyana". Diarsip saka sing asli ing 2018-12-23. Dibukak ing 2009-10-28.
  2. Guyana 2002 Census Bureau of Statistics - Guyana. Retrieved 25 June 2009.
  3. a b c d "Guyana". International Monetary Fund. Dibukak ing 2009-10-01.
  4. "Human Development Report 2009. Human development index trends: Table G" (PDF). The United Nations. Dibukak ing 2009-10-18.