Guyana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Co-operative Republic of Guyana
Motto: "One people, one nation, one destiny"
Lagu kabangsan"Dear Land of Guyana, of Rivers and Plains"
Ibu kutha
and largest city
Georgetown
Basa resmi Basa Inggris
Recognised regional languages Guyanese Creole, Portuguese, Spanish, Akawaio, Macushi, Wai Wai, Arawak
Klompok ètnik  43,5% Katurunan India, 30,2% Katurunan Afrika, 17% Campuran, 9,1% Indian Amérika[1]
Pamaréntahan Semi-presidential republic
 -  President Bharrat Jagdeo
 -  Prime Minister Sam Hinds
Kamardikan
 -  saka Britania Raya 26 Mei 1966 
Jembar
 -  Total 214.999 km2 (kaping 84)
Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "." ora ditepungi sq mi 
 -  Banyu (%) 8,4
Pedunung
 -  2009 estimate 772.2981 (kaping 160)
 -  2002 census 751,223[2]
 -  Kapadhetan 3.5/km2 (kaping 225)
9,1/sq mi
PDB (KKB) 2008 estimate
 -  Total $3,082 milyar[3]
 -  Per capita $4.029[3]
PDB (nominal) 2008 estimate
 -  Total $1,154 milyar[3]
 -  Per capita $1.509[3]
IPM (2007) Increase 0.729[4] (medium / kaping 115)
Valuta Dollar Guyana (GYD)
Zona wektu (UTC-4)
Lajur kemudi kiwa
Kodhe tilpun 592
Internet TLD .gy
1. Kurang luwih sapratelon pedunung (230.000 jiwa) manggon ing ibu kutha, Georgetown.

Guyana iku sawijining negara ing Amerika Kidul. Ibu kuthané yaiku Georgetown. Negara iki nduwé pedunung kurang luwih 772.298 jiwa (2009) lan jembaré ana 215.000 km².

Referensi[sunting | sunting sumber]


Negara-negara ing Amérika Kidul
Argentina | Bolivia | Brasil | Chili | Kolombia | Ekuador | Guyana | Panama | Paraguay | Peru | Suriname | Uruguay | Venezuela
Dependensi: Kapuloan Falkland | Georgia Kidul lan Kapuloan Sandwich Kidul | Guyana Prancis
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guyana&oldid=864872"