Paraguay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
República del Paraguay
Gendéra Lambang nagara
Motto: Paz y justicia
(Spanyol: "Perdamaian dan Keadilan")
Antem: Paraguayos, República o Muerte
Kutha krajan
lan paling gedhé
Asunción
Basa resmi Spanyol, Guaraní
Papréntahan Républik
 •  Presiden Fernando Lugo
 •  Wakil Presiden Federico Franco
Kemerdekaan
 •  Banyu (%) 2,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 6.365.294 (100)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$27,58 miliar (96)
 •  Per kapita US$4.553 (109)
Valuta Guaraní (PYG)
Zona wektu (UTC-4)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-3)
Kodhé bèl 595
TLD Internèt .py

Républik Paraguay iku nagara ing Amerika Kidul kang kakurung dharatan lan manggon ana ing sisih Kali Paraguay. Paraguay wewatesan karo Argentina ing sisih kidul lan kulon-lor, Brasil ing sisih wétan-lor, lan Bolivia ing kulon-kidul. Jeneng nagara iki maknané "banyu kang mili menyang samodra", asalé saka tembung Guaraní: pará ("samodra"), gua ("menyang/saka"), lan y ("banyu").

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Paraguay ing Wikivoyage


Negara-negara ing Amérika Kidul
Argentina | Bolivia | Brasil | Chili | Kolombia | Ekuador | Guyana | Panama | Paraguay | Peru | Suriname | Uruguay | Venezuela
Dependensi: Kapuloan Falkland | Georgia Kidul lan Kapuloan Sandwich Kidul | Guyana Prancis

Kategori:Nagara]]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paraguay&oldid=1052708"