Uruguay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
República Oriental del Uruguay
Gendéra Lambang nagara
Motto: Libertad o Muerte
(Spanyol: "Kebebasan atau Kematian")
Antem: Orientales, la Patria o la tumba
Kutha krajan
lan paling gedhé
Montevideo
Basa resmi Spanyol
Papréntahan Républik
Kemerdekaan
 •  Banyu (%) 1,5%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 3.163.700 (128)
 •  Cacah sirah 2002 3.399.237
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$30,95 miliar (90)
 •  Per kapita US$9.107 (67)
Valuta Peso (UYU)
Zona wektu (UTC-3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-2)
Kodhé bèl 598
TLD Internèt .uy

Républik Wétan Uruguay (basa Spanyol: República Oriental del Uruguay) iku nagara cilik ing Amérika Latin.

Nagara iki wewatesan karo Brasil ing sisih lor, Kali Uruguay ing sisih kulon, sungapan Río de la Plata (River Plate) ing kidul-kulon, karo Argentina ing sisih sebrang kaloroné, lan Samudra Atlantik kidul ing sisih kidul-wétan. Padunungé ana 3,3 yuta lan watara 1,7 yuta manggon ing kutha krajan, kang uga dadi kutha paling gedhé ya iku Montevideo.

Jeneng "Uruguay" asalé saka basa Guaraní saka Paraguay, kang maknané "Kali manuk-manuk kang Dilukis". Nagara iki minangka nagara kang paling cilik mnomer loro ing Amerika Kidul lan salah siji kang ékonomi lan politiké paling stabil.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uruguay&oldid=1052753"