Uruguay

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
República Oriental del Uruguay
Motto: Libertad o Muerte
(Spanyol: "Kebebasan atau Kematian")
Lagu kabangsanOrientales, la Patria o la tumba
Ibu kutha
and largest city
Montevideo
Basa resmi Spanyol
Pamaréntahan Republik
Kemerdekaan
 -  Banyu (%) 1,5%
Pedunung
 -  2006 estimate 3.163.700 (128)
 -  2002 census 3.399.237
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$30,95 miliar (90)
 -  Per capita US$9.107 (67)
Valuta Peso (UYU)
Zona wektu (UTC-3)
 -  Summer (DST)  (UTC-2)
Kodhe tilpun 598
Internet TLD .uy

Republik Wétan Uruguay (basa Spanyol: República Oriental del Uruguay) kuwi sawijining negara cilik ing Amérika Latin.

Negara iki wewatesan karo Brasil ing sisih lor, Kali Uruguay ing sisih kulon, sungapan Río de la Plata (River Plate) ing kidul-kulon, karo Argentina ing sisih sebrang kaloroné, lan Samudra Atlantik kidul ing sisih kidul-wétan. Pedunungé ana 3,3 yuta lan watara 1,7 yuta manggon ing ibukutha, kang uga dadi kutha paling gedhé yaiku Montevideo.

Jeneng "Uruguay" asalé saka basa Guaraní saka Paraguay, kang maknané "Kali manuk-manuk kang Dilukis". Negara iki minangka negara kang paling cilik mnomer loro ing Amerika Kidul lan salah siji kang ekonomi lan politiké paling stabil.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Uruguay ing Wikivoyage


Negara-negara ing Amérika Kidul
Argentina | Bolivia | Brasil | Chili | Kolombia | Ekuador | Guyana | Panama | Paraguay | Peru | Suriname | Uruguay | Venezuela
Dependensi: Kapuloan Falkland | Georgia Kidul lan Kapuloan Sandwich Kidul | Guyana Prancis

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uruguay&oldid=816169"