Menyang kontèn

Argèntina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
República Argentina
Gendéraning Argèntina
Gendéra
Aditamènging Argèntina
Aditamèng
Motto: En Unión y Libertad
(Sepanyol: "Sajeroning Kamanunggalan lan Kamardikan")
Gunagita: Oid, Mortales
Dunungpenering Argèntina
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Buenos Aires
JawatbasaSepanyol
PapréntahanRépublik
Don Javier Gerardo Milei
Victoria Villarruel
Horacio Rosatti
Kamardikan 
• Pabiwaran
9 Juli 1816
• Diakoni
1821 (déning Portugal)
• Banyu (%)
1,1%
Population
• Pikira-kira 2006
36.260.130 (31)
• Cacahjiwa 2001
36.260.130
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$484,2 milyar (22)
• Saben wong
US$12.468 (52)
ArtacihnaEuro (€)2 (EUR)
Laladan wektuUTC-3
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-3
Kodhé bèl54
TLD internèt.ar

Argèntina iku nagara ana ing Amérika Kidul. Kutha krajané Buénos Airès. Sing ndunungi watara ana 40 yuta. Nagara iki dumunung ing sisih kidul bawana Amérika Kidul, panggoné antaraning Pagunungan Andès ing sisih kulon lan Samodra Atlantik ing sisih kidul. Panggon iki njalari Argèntina misuwur minangka 'nagara paling kidul ing kidul' (basa Sepanyolé: "Sur del sur").

Provinsi[besut | besut sumber]

Petha Argèntina lan propinsiné
Petha Argèntina lan propinsiné

Argèntina dumadi saka 23 provinsi (provincias, tunggal - provincia), lan 1 dhistrik fèderal (distrito fédheral), ditandhani *:

  1. Buenos Aires *
  2. Provinsi Buenos Aires
  3. Catamarca
  4. Chaco
  5. Chubut
  6. Córdoba
  7. Corrientes
  8. Entre Rios
  9. Formosa
  10. Jujuy
  11. La Pampa
  12. La Rioja
  1. Mendoza
  2. Misiones
  3. Neuquen
  4. Rio Negro
  5. Salta
  6. San Juan
  7. San Luis
  8. Santa Cruz
  9. Santa Fe
  10. Santiago del Estero
  11. Tierra del Fuego
  12. Tucuman

Cithakan:Kutha gedhé ing Argentina

Kaanggotaan organisasi internasional[besut | besut sumber]

Argèntina dadi anggota sawatara organisasi internasional, ing antarané:

Salta.

Tokoh[besut | besut sumber]

Mangga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropah

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani