FAO

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Organisasi Pangan lan Tetanèn (basa Inggris: Food and Agriculture Organisation/FAO) ana ing naungan Perserikatan Bangsa-Bangsa (PBB). Nduwèni markas ing Roma, Italia, FAO duwé tujuan kanggo ngundhakaké tingkat nutrisi lan taraf urip; ningkataké prodhuksi, prosès, pamasaran lan panyaluran prodhuk pangan lan tetanèn; mromosèkaké pembangunan ing padésan; lan ngilangaké keluwèn. Contoné, langkah FAO kanggo mbasmi laler woh-wohan Mediterania saka Lembah Kali Karibia nguntungaké indhustri jeruk Amérika Sarékat.

FAO didegaké ing taun 1945 ing Quebec City, Quebec, Kanada. Ana ing taun 1951, markasé dipindhah saka Washington, D.C., AS menyang Roma, Italia. Ing tanggal 26 November 2005, FAO nduwé 189 anggota (188 nagara lan Komunitas Éropah).

Aktivitas utama FAO dikonsentrasèaké ana ing patang bagéan:

  • Bantuan Pembangunan kanggo nagara-nagara berkembang.
  • Informasi bab nutrisi, pangan, tetanèn, alas lan iwak.
  • Pitutur kanggo pamaréntah.
  • Forum netral kanggo ngomongké lan nyusun kawicaksanan bab isu utama pangan lan tetanèn.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=FAO&oldid=960253"