ICAO

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

International Civil Aviation Organization utawa ICAO ya iku lembaga Perserikatan Bangsa-Bangsa. Lembaga iki ngembangaké teknik lan prinsip-prinsip navigasi udara internasional sarta mbantu perkembangan perencanaan lan pengembangan angkudan udara internasional supaya miturut rencana lan aman.

Dewan ICAO ngadopsi standar lan ngrekomendasèkaké praktèk bab penerbangan, pencegahan gangguan campur tangan kang ilegal, lan mènèhi kamudahan prosedur lintas nagara kanggo penerbangan sipil internasional. Assad Kotaite wis dadi Présidhèn Dewan ICAO wiwit taun 1976.

Pranala njaba[besut | besut sumber]