UPU

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Union postale universelle
103px
Universal Postal Union emblem
Europe location CHE.png
Pusat UPU lokasi ing Swiss
Pambentukan 9 Oktober 1874
Kantor pusat Bern, Swiss
Kaanggotaan United Nations
Basa resmi Prancis (resmi + basa karya), Inggris (basa karya)
Sekretaris Jenderal Bishar Hussein
Situs web http://www.upu.int/

Sarékat Pos Donya utawa UPU (cekakan saka basa Inggris: Universal Postal Union) iku sawijining organisasi internasional sing diadegaké ing taun 1874. Organisasi iki minangka organisasi sing ngatur bidang pangiriman barang lan prangko. Universal Postal Union nduwèni markas ing Bern, Swiss kanthi 50 kantor wewengkon lan sawetara institut lan pusat ing saindhenging donya..

UPU nduwé anggota luwih saka 200 nagara Organisasi iki loro program utama sing disebar-luasaké liwat: pangiriman barang, prangko.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=UPU&oldid=963714"