UPU

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Union postale universelle
Barkas:Upu-logo.gif
Universal Postal Union emblem
Europe location CHE.png
Pusat UPU lokasi ing Switserlan
Pambentukan9 Oktober 1874
Kantor pusatBern, Switserlan
KaanggotaanUnited Nations
Basa resmiPrancis (resmi + basa karya), Inggris (basa karya)
Sekretaris JenderalMasahiko Meteko
Situs webhttp://www.upu.int/

Sarékat Pos Donya utawa UPU (cekakan saka basa Inggris: Universal Postal Union) iku siji organisasi internasional kang diadegaké ing taun 1874. Organisasi iki minangka organisasi kang ngatur babagan pangiriman barang lan prangko. Universal Postal Union duwé markas ing Bern, Switserlan kanthi 50 kantor wewengkon lan sawatara institut lan pusat ing saindhenging donya..

UPU nduwé anggota punjul 200 nagara Organisasi iki loro program utama kang disebar-luasaké liwat: pangiriman barang, prangko.

Pranala njaba[besut | besut sumber]