UPU

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Union postale universelle
103px
Universal Postal Union emblem
Europe location CHE.png
Pusat UPU lokasi ing Swiss
Pambentukan 9 Oktober 1874
Kantor pusat Bern, Swiss
Kaanggotaan United Nations
Basa resmi Prancis (resmi + basa karya), Inggris (basa karya)
Sekretaris Jenderal Bishar Hussein
Situs web http://www.upu.int/

Sarékat Pos Donya utawa UPU (cekakan saka basa Inggris: Universal Postal Union) iku siji organisasi internasional kang diadegaké ing taun 1874. Organisasi iki minangka organisasi kang ngatur babagan pangiriman barang lan prangko. Universal Postal Union duwé markas ing Bern, Swiss kanthi 50 kantor wewengkon lan sawetara institut lan pusat ing saindhenging donya..

UPU nduwé anggota punjul 200 nagara Organisasi iki loro program utama kang disebar-luasaké liwat: pangiriman barang, prangko.

Pranala njaba[besut | besut sumber]