UNRWA

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East
250px
Logo UNRWA
Cekakan UNRWA
Pambentukan 8 Desember 1949.
Tujuan Humanitarian
Wilayah layanan Timur Cedhak
Komisioner Jenderal Karen Koning AbuZayd
Organisasi indhuk Perserikatan Bangsa-Bangsa

United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) iku sawijining badan pembangunan bantuan lan manungsa, mènèhi pendhidhikan, kaséhatan, layanan sosial lan bantuan dharurat marang patang atus èwu pengungsi Palestina sing manggon ing Yordania, Libanon lan Suriah, uga ing Gisik Kulon lan Lurung Gaza. Minangka siji-sijiné badan sing dimaksudaké kanggo mbantu pengungsi saka siji laladan utawa konflik tinamtu. Kapisah saka UNHCR,[1] Badan Pengungsi PBB, sing dadi siji-sijiné badan PBB liya sing mbantu pengungsi, ditujokaké marang kabèh pengungsi ing donya.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=UNRWA&oldid=1016298"