UNRWA

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East
250px
Logo UNRWA
Cekakan UNRWA
Pambentukan 8 Desember 1949.
Tujuan Humanitarian
Wilayah layanan Timur Cedhak
Komisioner Jenderal Karen Koning AbuZayd
Organisasi indhuk Perserikatan Bangsa-Bangsa

United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) iku sawijining badan pembangunan bantuan lan manungsa, mènèhi pendhidhikan, kaséhatan, layanan sosial lan bantuan dharurat marang patang atus èwu pengungsi Palestina sing manggon ing Yordania, Libanon lan Suriah, uga ing Gisik Kulon lan Lurung Gaza. Minangka siji-sijiné badan sing dimaksudaké kanggo mbantu pengungsi saka siji laladan utawa konflik tinamtu. Kapisah saka UNHCR,[1] Badan Pengungsi PBB, sing dadi siji-sijiné badan PBB liya sing mbantu pengungsi, ditujokaké marang kabèh pengungsi ing donya.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=UNRWA&oldid=1016298"