ILO

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

International Labour Organisation, (dicekak ILO) iku wadhah kang nampung isu buruh internasional ing ngisoré PBB. ILO diyasa ing taun 1919 minangka pérangan Persetujuan Versailles sawisé Perang Donya I. Organisasi iki dadi pérangan PBB sawisé pambubaran LBB lan ngadegé PBB ing pungkasan Perang Donya II.

Organisasi iki ngukuhaké tujuan adhedhasar Dheklarasi Philadelphia 1944. Sekretariat organisasi iki dikenal minangka Kantor Buruh Internasional lan ketuané saiki ya iku Juan Somavia.

ILO nrima Penghargaan Bedhamèn Nobèl ing taun 1969.

Pranala njaba[besut | besut sumber]