ILO

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

International Labour Organisation, (dicekak ILO) iku wadah kang nampung isu buruh internasional ing ngisoré PBB. ILO didegaké ing taun 1919 minangka bagéan Persetujuan Versailles sawisé Perang Donya I. Organisasi iki dadi bagéan PBB sawisé pambubaran LBB lan ngadegé PBB ing pungkasan Perang Donya II.

Organisasi iki ngukuhaké tujuan adhedhasar Dheklarasi Philadelphia 1944 . Sekretariat organisasi iki dikenal minangka Kantor Buruh Internasional lan ketuané saiki ya iku Juan Somavia.

ILO nrima Penghargaan Perdamaian Nobèl ing taun 1969.

Pranala njaba[besut | besut sumber]