Sistem PBB

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
United Nations logo, Geneva.jpg

PBB punika satunggiling organisasi internasional, kanthi sistem ingkang arupi sedaya hubungan organisasi internasional, prajanjèn lan konvènsi ingkang dipundamel déning PBB.

Sistem PBB nggadhahi gangsal organ (sakdèrèngipun wonten enem, Dewan Perwalian PBB sampun dipunwedalaken saking operasi ing taun 1994):

Pranala njawi[sunting | Owah sumber]


Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sistem_PBB&oldid=889032"