Resolusi PBB

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Resolusi PBB iku naskah formal sing diadopsi déning sawijining badan PBB. Sanadyan mèh kabèh badan PBB bisa gawé resolusi, mèh kabèh resolusi sajeroning praktèk diterbitaké dénig Dewan Kaamanan PBB utawa Sidang Umum PBB. Resolusi PBB bisa diklompokaké dadi resolusi substantif lan prosedural, utawa diklompokaké miturut badan penerbité ya iku Resolusi Sidang Umum lan Resolusi Dewan Keamanan.