WHO

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bendera WHO

Organisasi Kaséhatan Donya (basa Inggris: World Health Organization/WHO) iku agensi saka PBB, nyambutgawé minangka pengkoordinir kaséhatan umum internasional lan duwé markas ing Jenewa, Switserlan. WHO diyasa déning PBB ing tanggal 7 April 1948. Direktur Jendral saiki yaiku Margaret Chan (mengku kalungguhan wiwit 8 November 2006). WHO marisi akèh mandhat lan persediaan saka organisasi sadurungé, yaiku Organisasi Keséhatan, kang dadi agensi saka LBB.

Pranala njaba[besut | besut sumber]