WHO

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bendera WHO

Organisasi Kaséhatan Donya (basa Inggris: World Health Organization/WHO) kuwi agensi saka PBB, nyambutgawé minangka pengkoordinir kaséhatan umum internasional lan nduwèni markas ing Jenewa, Swiss. WHO didegaké déning PBB ing tanggal 7 April 1948. Direktur Jendral saiki yakuwi Margaret Chan (mengku jabatan wiwit 8 November 2006). WHO marisi akèh mandhat lan persediaan saka organisasi sakdurungé, yaiku Organisasi Kesehatan, kang dadi agensi saka LBB.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=WHO&oldid=812679"