ITU

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

International Telecommunication Union (ITU; sajeroning basa Prancis: Union internationale des télécommunications, sajeroning basa Spanyol: Unión Internacional de Telecomunicaciones) iku sawijining organisasi internasional sing diadegaké kanggo mbakokaké lan nata regulasi radio internasional lan telekomunikasi. ITU diadegaké minangka International Telegraph Union ing Paris tanggal 17 Mèi 1865. Tujuan mligi nyakup standarisasi, alokasi spektrum radio, lan ngorganisasèkaké perjanjèn rerangkèn interkonèksi antara nagara-nagara kang béda-béda kanggo minangka panggilan telepon internasional. Fungsiné tumrap telekomunikasi amèh padha karo fungsi UPU tumrapé layanan pos. ITU minangka salah siji agensi mirunggan PBB, sing duwé markas ing Jenewa, Swiss, ing sisihé gedhong utama kampus PBB. ITU dumadi saka telung biro:

Kapemimpinan[besut | besut sumber]

ITU dipangajengi sekretaris jenderal, sing dipilih saben 4 taun déning anggota nasional sajeroning konferènsi pleno.

Ing konferènsi pleno kaping 17 ing Antalya, Turki, anggota ITU milih Dr Hamadoun I. Toure saka Mali minangka sekretaris jenderal.

Uga delengen[besut | besut sumber]

  • Tanda panggil
  • Awalan ITU

Pranala njaba[besut | besut sumber]