ITU

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

International Telecommunication Union (ITU; jroning basa Prancis: Union internationale des télécommunications, jroning basa Spanyol: Unión Internacional de Telecomunicaciones) iku sawijining organisasi internasional sing diadegaké kanggo mbakokaké lan nata regulasi radio internasional lan telekomunikasi. ITU diadegaké minangka International Telegraph Union ing Paris tanggal 17 Mei 1865. Tujuan utamané nyakup standarisasi, alokasi spektrum radio, lan ngorganisasèkaké perjanjèn rangkaian interkonèksi antara nagara-nagara kang béda-béda kanggo mujudaké panggilan telepon internasional. Fungsiné tumrap telekomunikasi amèh padha karo fungsi UPU tumrapé layanan pos. ITU minangka salah siji agensi khusus PBB, sing nduwèni markas ing Jenewa, Swiss, ing sisihé gedhung utama kampus PBB. ITU dumadi saka telung biro:

Kapemimpinan[besut | besut sumber]

ITU diketuani déning sekretaris jenderal, sing dipilih saben 4 tahun déning anggota nasional jroning konferensi pleno.

Ing konferensi pleno kaping-17 ing Antalya, Turki, anggota ITU milih Dr Hamadoun I. Toure saka Mali minangka sekretaris jenderal.

Delengen uga[besut | besut sumber]

  • Tanda panggil
  • Awalan ITU

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ITU&oldid=961375"