Resolusi Dewan Keamanan PBB

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Cithakan:UNSCR

Resolusi Dewan Keamanan PBB (Inggris: United Nations Security Council Resolution) iku Resolusi PBB kang diputuské déning limolas anggota Dewan Keamanan PBB, organ paling kuwasa ing Perserikatan Bangsa-Bangsa. Piagam PBB mratélakaké sajeroning ( Pasal 27) yèn siji resolusi lolos yèn sanga utawa punjul limolas anggota setuju, lan ora di véto déning salah siji saka lima anggota tetep PBB. Anggota Tetep PBB yaiku Républik Rakyat China, Perancis, Federasi Ruslan, Inggris, lan Amérika Sarékat.

Ana loro perang gedhé kang didinaké déning PBB, yaiku Perang Koréa taun 1950 lan Perang Lempongan taun 1991.


Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:United Nations