Piagam PBB

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Treatybox Piagam PBB yakuwi konstitusi PBB kang ditapak asmani ing San Francisco tanggal 26 Juni 1945 déning sèket anggota asli PBB. Piagam iki wiwit dadi paugeran sacara remi tanggal 24 Oktober 1945 sawisé diratifikasi déning lima anggota pendiriné; Republik China, Perancis, Uni Soviet, Britania Raya, Amérika Sarékat —lan mayoritas penanda tangan liyané.

Minangka sawijining Piagam, Piagam PBB iki dadi perjanjèn konstituen, lan kabèh penanda tangan kaiket déning surasané. Saliyané kuwi, Piagam kuwi uga sacara eksplisit mratélaaké yèn Piagam PBB nduwé kuasa ngluwihi kabèh perjanjèn liyané. Piagam iki diratifikasi déning Amérika Sarékat tanggal 8 Agustus 1945, kang ndadèkaké AS minangka negara pisanan kang gabung jroning PBB.

Pangaturan Piagam[sunting | sunting sumber]

Piagam PBB dumadi saka bab pambuka (preamble), kang sacara garis besar disusun mèmper preamble Konstitusi AS, lan kumpulan pasal kang dipérang dadi sangalas bab.

Isi Piagam[sunting | sunting sumber]

Bab-bab ing ngisor iki magepokan karo kakuwasan Badan-badan Perserikatan Bangsa-Bangsa:

Referensi[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cithakan:UN portal

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:UN Charter Cithakan:International Criminal Law


Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Piagam_PBB&oldid=812685"