Piagam PBB

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Treatybox Piagam PBB ya iku konstitusi PBB kang ditapak asmani ing San Francisco tanggal 26 Juni 1945 déning sèket anggota asli PBB. Piagam iki wiwit dadi paugeran sacara remi tanggal 24 Oktober 1945 sawisé diratifikasi déning lima anggota pendiriné; Républik China, Perancis, Uni Soviet, Britania Raya, Amérika Sarékat —lan mayoritas penanda tangan liyané.

Minangka sawijining Piagam, Piagam PBB iki dadi perjanjèn konstituen, lan kabèh penanda tangan kaiket déning surasané. Saliyané iku, Piagam iku uga sacara eksplisit mratélaaké yèn Piagam PBB nduwé kuasa ngluwihi kabèh perjanjèn liyané. Piagam iki diratifikasi déning Amérika Sarékat tanggal 8 Agustus 1945, kang ndadèkaké AS minangka nagara pisanan kang gabung jroning PBB.

Pangaturan Piagam[besut | besut sumber]

Piagam PBB dumadi saka bab pambuka (preamble), kang sacara garis besar disusun mèmper preamble Konstitusi AS, lan kumpulan pasal kang dipérang dadi sangalas bab.

Isi Piagam[besut | besut sumber]

Bab-bab ing ngisor iki magepokan karo kakuwasan Badan-badan Perserikatan Bangsa-Bangsa:

Referensi[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cithakan:UN portal

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:UN Charter Cithakan:International Criminal Law


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Piagam_PBB&oldid=1052857"