Ratifikasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ratifikasi iku prosès adopsi perjanjian internasional, utawa konstitusi utawa dhokumèn sing asipat nasional liyané (kaya amandhemèn marang konstitusi) liwat pasetujon saka saben èntitas ing jeroné. Prosès ratifikasi konstitusi kerep ditemoni ing nagara fédherasi kaya Amérika Sarékat utawa konfederasi kaya Uni Éropah.

Sajeroning pasal 2 Konvensi Wina 1969, ratifikasi didhéfinisèké minangka tindakan internasional ing ngendi sawijining Nagara nyatakaké kasadyan utawa nglairaké pasetujon marang sawijining prejanjèn internasional. Amarga saka iku ratifikasi ora berlaku surut, nanging nembé ngiket wiwit penandhatanganan ratifikasi