Ratifikasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Ratifikasi iku prosès adopsi perjanjian internasional, utawa konstitusi utawa dhokumèn sing asipat nasional liyané (kaya amandhemèn marang konstitusi) liwat pasetujon saka saben èntitas ing jeroné. Prosès ratifikasi konstitusi kerep ditemoni ing nagara fédherasi kaya Amérikah Sarékat utawa konfederasi kaya Uni Éropah.

Sajeroning pasal 2 Konvensi Wina 1969, ratifikasi didhéfinisèké minangka tindakan internasional ing ngendi siji Nagara nyatakaké kasadyan utawa nglairaké pasetujon marang siji prejanjèn internasional. Amarga saka iku ratifikasi ora berlaku surut, nanging nembé ngiket wiwit penandhatanganan ratifikasi.