Militèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Foto PDI warna.jpg
Foto bewarna prajurit Prancis jroning Perang Doya I sing diabadèkaké nganggo film warna sing dipatènaké déning Lumière sasadulur.

Militèr yakuwi angkatan bersenjata saka sawjining nagara lan sakabèhané sing magepokan karo angkatan bersenjata.

Padanan kata liyané yakuwi tentara utawa angkatan bersenjata. Militèr biasané dumadi saka para prajurit utawa serdhadhu.

Tembung liya sing cedhak karo militèr yakuwi militèrisme, sing maknané kurang luwih perilaku tegas, kaku, agrèsif lan otoritèr "kaya militèr". Kamangka pelakuné bisa waé pamimpin sipil.

Amarga lingkungan tugasé utamané ing palagan perang, militèr pancèn dilatih lan dituntut supaya nduwèni sikap tegas lan dhisiplin. Jroning kauripan militèr pancèn dituntut anané hirarki sing jelas lan para atasan kudu bisa tumindak tegas lan wani amarga sing dipimpin iku pasukan mawa sanjata.

Militer Indonésia[besut | besut sumber]

Tentara Indonésia diorganisasèkaké jroning wadhah Tentara Nasional Indonésia dicekak TNI.

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Militèr&oldid=992779"