Militèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gambar:Foto PDI warna.jpg
Foto bewarna prajurit Prancis sajeroning Perang Doya I kang diabadèkaké nganggo filem warna kang dipatènaké déning Lumière sasadulur.

Militèr yakuwi angkatan bersenjata saka sawjining nagara lan sakabèhané kang magepokan karo angkatan bersenjata.

Padanan kata liyané yakuwi bala utawa angkatan bersenjata. Militèr racaké dumadi saka para prajurit utawa serdhadhu.

Tembung liya kang cedhak karo militèr yakuwi militèrisme, kang tegesé kurang luwih perilaku tegas, kaku, agrèsif lan otoritèr "kaya militèr". Kamangka pelakuné bisa waé pamimpin sipil.

Amarga lingkungan tugasé mligi ing palagan perang, militèr pancèn dilatih lan dituntut supaya duwé sikap tegas lan dhisiplin. Sajeroning kauripan militèr pancèn dituntut anané hirarki kang jelas lan para atasan kudu bisa tumindak tegas lan wani amarga kang kabawah iku wadyabala mawa sanjata.

Militer Indonésia[besut | besut sumber]

Tentara Indonésia diorganisasèkaké sajeroning wadhah Tentara Nasional Indonésia dicekak TNI.

Uga delengen[besut | besut sumber]