Militèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Foto PDI warna.jpg
Foto bewarna prajurit Prancis sajeroning Perang Doya I sing diabadèkaké nganggo filem warna sing dipatènaké déning Lumière sasadulur.

Militèr yakuwi angkatan bersenjata saka sawjining nagara lan sakabèhané sing magepokan karo angkatan bersenjata.

Padanan kata liyané yakuwi tentara utawa angkatan bersenjata. Militèr racaké dumadi saka para prajurit utawa serdhadhu.

Tembung liya sing cedhak karo militèr yakuwi militèrisme, sing maknané kurang luwih perilaku tegas, kaku, agrèsif lan otoritèr "kaya militèr". Kamangka pelakuné bisa waé pamimpin sipil.

Amarga lingkungan tugasé mliginé ing palagan perang, militèr pancèn dilatih lan dituntut supaya nduwèni sikap tegas lan dhisiplin. Sajeroning kauripan militèr pancèn dituntut anané hirarki sing jelas lan para atasan kudu bisa tumindak tegas lan wani amarga sing dipimpin iku pasukan mawa sanjata.

Militer Indonésia[besut | besut sumber]

Tentara Indonésia diorganisasèkaké sajeroning wadhah Tentara Nasional Indonésia dicekak TNI.

Uga delengen[besut | besut sumber]