Mesin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mesin, inggih punika piranti mekanik utawi elektrik ingkang saged ngowahi energi dados tenaga kangge mbiyantu pagaweanipun manungsa. Biasane mbutuhaké energi kang mlebu, supaya bisa ngetokaké energi kang luwih ana gunané ning kagiyatané manungsa. Mesin ning basa Indonésia sering uga didisebut karo jeneng pesawat, tuladhané pesawat telepon kang dijupuk saka basa Inggris telephoné machine . Ananging saiki aran pesawat luwih dingerteni dadi kapal mabur.

Mesin wis dikembangaké kemampuané dening manungsa sadurungé ana seratan bab ilmu mesin. Ingkang gawe beda saking peranti sederhana lan mekanisme utawa pesawat sederhana yakuwi sumber tenaga lan mungkiné carané nganggo kang sakarepé dhewe. Mesin biasané nunjukaké maring bageyan kang kerja kanthi barengan. Biasané piranti iki ngurangi tenaga kang kudu ditokaké, ngubah arah gaya,

Pesawat sederhana utawa komponen mekanikal[sunting | sunting sumber]

Mesin pembakaran jero[sunting | sunting sumber]

Mesin pembakaran njaba[sunting | sunting sumber]

Mesin piranti[sunting | sunting sumber]

Jam[sunting | sunting sumber]

Kompresor lan Pompa[sunting | sunting sumber]

Linkages[sunting | sunting sumber]

Turbin[sunting | sunting sumber]

Airfoil[sunting | sunting sumber]

Roket[sunting | sunting sumber]

Mesin ngitung[sunting | sunting sumber]

Teknologi Tepat Guna[sunting | sunting sumber]

Mesin biologi[sunting | sunting sumber]


Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Bidang utama tèknologi
Èlmu Terapan Kacerdhasan gawéanTèknologi keramikTèknologi komputasiÈlèktronikÈnèrgiPanyimpenan ÈnèrgiRékayasa FisikaTèknologi lingkunganÈlmu MatérialMatérial engineeringTèknologi mikroTèknologi nanoTèknologi nuklirRékayasa optisQuantum computing
Olah raga lan Rékréasi Piranti kémahPapan dolananOlah ragaPiranti olah raga
Informasi lan Komunikasi KomunikasiGrafisTèknologi musikPangenalan swaraTèknologi Visual
Industri KonstruksiFinancial engineeringManufakturMesinPertambangan
Militer BomSenapanAmunisiTèknologi militer lan paralatanTèknik kalautanPesawat tempurKapal perangRudhalTank
Rumah tangga Piranti rumah tanggaTèknologi rumah tanggaTèknologi pendidikanTèknologi pangan
Teknik Tèknik pamaburanTèknik tetanènTèknik arsitekturRékayasa biologiTèknik biokimiaTèknik biomedisTèknik kimiaTèknik sipilTèknik komputerTèknik konstruksiTèknik listrikTèknik elektroTèknik lingkunganTèknik industriTèknik matérialTèknik mesinTèknik mekatronikaTèknik metalurgiTèknik pertambanganTèknik nuklirTèknik otomotifTèknik perminyakanTèknik perangkat lunakTèknik strukturRékayasa jaringan
Kaséhatan lan Kaslametan Tèknik BiomedisBioinformatikaBioteknologiInformatika kimiawiTèknologi perlindungan kebakaranÈlmu kaséhatanFarmasiTèknik kaslamatanTèknik kaséhatan
Transportasi Angkasa luarTèknik pamaburanTèknik perkapalanKendaraan bermotorTèknologi luar angkasaTransportasi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mesin&oldid=863397"