Mesin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mesin, inggih punika piranti mekanik utawi elektrik ingkang saged ngowahi energi dados tenaga kangge mbiyantu pagaweanipun manungsa. Biasane mbutuhaké energi kang mlebu, supaya bisa ngetokaké energi kang luwih ana gunané ning kagiyatané manungsa. Mesin ning basa Indonésia sering uga didisebut karo jeneng pesawat, tuladhané pesawat telepon kang dijupuk saka basa Inggris telephoné machine . Ananging saiki aran pesawat luwih dingerteni dadi kapal mabur.

Mesin wis dikembangaké kemampuané dening manungsa sadurungé ana seratan bab ilmu mesin. Ingkang gawe beda saking peranti sederhana lan mekanisme utawa pesawat sederhana yakuwi sumber tenaga lan mungkiné carané nganggo kang sakarepé dhewe. Mesin biasané nunjukaké maring bageyan kang kerja kanthi barengan. Biasané piranti iki ngurangi tenaga kang kudu ditokaké, ngubah arah gaya,

Pesawat sederhana utawa komponen mekanikal[sunting | Owah sumber]

Mesin pembakaran jero[sunting | Owah sumber]

Mesin pembakaran njaba[sunting | Owah sumber]

Mesin piranti[sunting | Owah sumber]

Jam[sunting | Owah sumber]

Kompresor lan Pompa[sunting | Owah sumber]

Linkages[sunting | Owah sumber]

Turbin[sunting | Owah sumber]

Airfoil[sunting | Owah sumber]

Roket[sunting | Owah sumber]

Mesin ngitung[sunting | Owah sumber]

Teknologi Tepat Guna[sunting | Owah sumber]

Mesin biologi[sunting | Owah sumber]


Delengen Uga[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mesin&oldid=863397"