Mesin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Mesin, inggih punika piranti mekanik utawi elektrik ingkang saged ngowahi energi dados tenaga kangge mbiyantu pagawéanipun manungsa. Biasane mbutuhaké energi kang mlebu, supaya bisa ngetokaké energi kang luwih ana gunané ning kagiyatané manungsa. Mesin ning basa Indonésia sering uga didisebut karo jeneng pesawat, tuladhané pesawat telepon kang dijupuk saka basa Inggris telephoné machine . Ananging saiki aran pesawat luwih dingerteni dadi kapal mabur.

Mesin wis dikembangaké kemampuané déning manungsa sadurungé ana seratan bab ilmu mesin. Ingkang gawé béda saking peranti sederhana lan mekanisme utawa pesawat sederhana ya iku sumber tenaga lan mungkiné carané nganggo kang sakarepé dhewe. Mesin biasané nunjukaké maring bageyan kang kerja kanthi barengan. Biasané piranti iki ngurangi tenaga kang kudu ditokaké, ngubah arah gaya,

Pesawat sederhana utawa komponen mekanikal[besut | besut sumber]

Mesin pembakaran jero[besut | besut sumber]

Mesin pembakaran njaba[besut | besut sumber]

Mesin piranti[besut | besut sumber]

Jam[besut | besut sumber]

Kompresor lan Pompa[besut | besut sumber]

Linkages[besut | besut sumber]

Turbin[besut | besut sumber]

Airfoil[besut | besut sumber]

Roket[besut | besut sumber]

Mesin ngitung[besut | besut sumber]

Teknologi Tepat Guna[besut | besut sumber]

Mesin biologi[besut | besut sumber]

Delengen Uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mesin&oldid=1075844"