Mesin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Mesin, inggih punika piranti mekanik utawi elektrik ingkang saged ngowahi ènergi dados tenaga kanggé mbiyantu pagawéanipun manungsa. Biasane mbutuhaké ènergi kang mlebu, supaya bisa ngetokaké ènergi kang luwih ana gunané ning kagiyatané manungsa. Mesin ning basa Indonésia sering uga didisebut karo jeneng pesawat, tuladhané pesawat telepon kang dijupuk saka basa Inggris telephoné machine. Ananging saiki aran pesawat luwih dingerteni dadi kapal mabur.

Mesin wis dikembangaké kemampuané déning manungsa sadurungé ana seratan bab ngèlmu mesin. Ingkang gawé béda saking peranti prasaja lan mekanisme utawa pesawat prasaja ya iku sumber tenaga lan mungkiné carané nganggo kang sakarepé dhéwé. Mesin racaké nunjukaké maring pérangan kang kerja kanthi barengan. Lumrahé piranti iki ngurangi tenaga kang kudu ditokaké, ngubah arah gaya,

Pesawat prasaja utawa komponèn mekanikal[besut | besut sumber]

Mesin pembakaran jero[besut | besut sumber]

Mesin pembakaran njaba[besut | besut sumber]

Mesin piranti[besut | besut sumber]

Jam[besut | besut sumber]

Kompresor lan Pompa[besut | besut sumber]

Linkages[besut | besut sumber]

Turbin[besut | besut sumber]

Airfoil[besut | besut sumber]

Roket[besut | besut sumber]

Mesin ngitung[besut | besut sumber]

Teknologi Tepat Guna[besut | besut sumber]

Mesin biologi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]