Jam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jam iku sawijining unit wektu. Suwéné 1/24 dina. Sak jam bisa dipérang dadi unit wektu sing luwih cilik manèh. Sak jam suwéné padha karo: 60 menit utawa padha karo 3600 dhetik. Saliyané minangka unit wektu, jam bisa uga kanggo nandhani wayah, umpamané srengéngé mlethèk watara jam 6 esuk lan angslup watara jam 6 soré. Tembung jam uga bisa dianggo ngarani barang utawa piranti sing nuduhaké wektu. Contoné: jam tangan utawa arloji, jam wèker, lsp.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jam&oldid=815946"