Wektu

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Bak pasir minangka piranti pangukuran wektu. Bak Pasir punika kagolong tuladha piranti pangukuran wektu klasik

Wektu iku rangkeyan momen-momen nalika proses, aksi utawa kaanan iku ana utawa lagi berlangsung. Wektu kaetung ngango ukuran detik, menit, jam, dina, wulan, taun (warsa), windu, dasawarsa, abad, lan alaf.

Unit wektu miturut SI (Systeme Internationale) ya iku sak dhetik utawa sak sekon, utawa dicekak s.

Unit wektu[edit | edit source]

Piranti kanggo ngukur wektu[edit | edit source]

Uga delengen[edit | edit source]

Pranala njaba[edit | edit source]