Sasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sasi iku satuan wektu, dipigunakaké jroning kalèndher, sing suwéné padha karo periode alam sing magepokan karo obahing bulan.

Konsèp tradhisional iki diwiwiti kanthi puteran fase bulan; sasi kasebut yakuwi sasi sinodik lan suwéné 29,53 dina. Periset wis nyimpulaké yèn wong ngitung dina magepokan karo fase bulan wiwit jaman Paleolitik. Sasi sinodik isih arupa dhasar saka akèh kalèndher.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sasi&oldid=865847"