Sasi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Sasi utawa wulan utawa candra (kawi) iku prétungan ékan wektu, dipigunakaké jroning kalèndher, sing suwéné padha karo periode alam sing magepokan karo obahing bulan.

Konsèp tradhisional iki diwiwiti kanthi puteran fase bulan; sasi kasebut ya iku sasi sinodik lan suwéné 29,53 dina. Periset wis nyimpulaké yèn wong ngitung dina magepokan karo fase bulan wiwit jaman Paleolitik. Sasi sinodik isih arupa dhasar saka akèh kalèndher.

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sasi&oldid=1054469"