Biosfer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Lapisan Biosfer iku pérangan sisih njaba planit bumi sing bisa njurung panguripan. Lapisan iki antarané lapisan udara, lemah uga banyu, tegesé enggon sing bisa kanggo urip apa waé (kéwan, tetanduran, virus lan liya liyané).