Èlmu bumi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Globe minangka miniatur bumi

Èlmu bumi (Inggris: earth science, geoscience) iku istilah kanggo kumpulan cabang-cabang èlmu kang nyinaoni bumi. Cabang èlmu iki migunaaké gabungan èlmu fisika, geografi, matematika, kimia, lan biologi kanggo mbentuk sawijining pangertèn kuantitatif saka lapisan-lapisan bumi.

Èlmuwan ing bidang iki migunaaké metode ilmiah nalika ngleksanakaké kajiané, ya iku formulasi hipotésa liwat observasi lan pangumpulan data ngenani fénoména alam sing diterusaké kanthi pangujian hipotésa-hipotésa kasebut. Ing èlmu bumi, peran data wigati banget kanggo nguji lan mbentuk sawijining hipotésa.

Cabang utama[sunting | besut sumber]

Interaksi kang dumadi antarané lapisan-lapisan bumi marakaké akèh cabang modhérn èlmu iki sing nyinaoni kanthi ngakokaké pendekatan interdisiplin. Contohné ya iku kanggo mahami sirkulasi laut, interaksi antarané laut, atmosfèr, lan ubengan bumi uga kudu dipétungaké.

Daftar sebagéan topik utama Èlmu Bumi[sunting | besut sumber]

Atmosfer[sunting | besut sumber]

Biosfer[sunting | besut sumber]

Hydrosfer[sunting | besut sumber]

Lithosfer utawa geosfer[sunting | besut sumber]

Pedosfer[sunting | besut sumber]

Sistem[sunting | besut sumber]

Liyané[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Èlmu_bumi&oldid=1054284"